Det bekymrer politiet, at tilfældige mennesker er blevet ramt af skud underbandekonflikten i København. Senest her i Mimersgade på Nørrebro.
Foto: Kenneth Meyer

Det bekymrer politiet, at tilfældige mennesker er blevet ramt af skud underbandekonflikten i København. Senest her i Mimersgade på Nørrebro.

København

Politiet indsætter fly over København efter skudepisoder

Som led i bandekonflikten i København får politiet støtte fra et fly, der skal flyve over visitationszone.

København

Søndag aften vil der ligesom lørdag flyve et fly over visitationszonen i København.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Thomas Tarpgaard søndag formiddag.

Det er hjemmeværnet, som har stillet flyet til rådighed for Københavns Politi.

Vagtchefen fortæller, at det er 'et taktisk værktøj', men vil ellers ikke uddybe, hvordan flyet bliver brugt, og hvor længe det er i luften.

Hjemmeværnet er i besiddelse af to engelske fly af typen Britten-Norman Defender. Ifølge Hjemmeværtnet Flyvende Eskadrilles hjemmeside, bliver flyene sat ind i opgaver for at »skabe overblik i forbindelse med større indsættelser«.

Det kan være havforurening, skovbrande, ulykker og eftersøgninger. Flyene har blandt andet været brugt til overvågning ved grænsen.

Hjemmeværnets fly er udstyret med videoudstyr, der kan give betjentene på jorden direkte billeder af, hvad der foregår. Flyene kan optage både nat op dag, ifølge hjemmesidebeskrivelsen kan de tåle hårdt vejr, og med det monterede laserudstyr er det muligt at udpege mål på jorden, som både kan lyses op og som flyet kan give præcise koordinater på.

18 skyderier siden 12. juni

Det er som led i den eskalerende bandekonflikt, der verserer i øjeblikket i København.

»Støtte fra luften i bandekonflikten, er et taktisk værktøj, der understøtter operationen«, skriver politiet også på Twitter.

Visitationszonen i København har været gældende siden 20. juli. Torsdag valgte politiet at udvide den.

Zonen, der strækkes frem til 17. august, gælder nu i et område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj, Tingbjerg og et lille område omkring Ryparken Station, hvor der har været skyderi.

Siden 12. juni har der været 18 banderelaterede skyderier i København.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce