Nikolaj Kirk kalder sig selv 'kogemand' af profession, og er kendt fra jagt- og naturprogramserien 'Nak og Æd'.  Han har gennem mere end et år været en højlydt kritiker af, at Københavns Kommune ville indlemme et uniks stykke natur på Amager Fælled til byggeri.
Foto: Ivan Riordan Boll

Nikolaj Kirk kalder sig selv 'kogemand' af profession, og er kendt fra jagt- og naturprogramserien 'Nak og Æd'. Han har gennem mere end et år været en højlydt kritiker af, at Københavns Kommune ville indlemme et uniks stykke natur på Amager Fælled til byggeri.

København

Efter Frank Jensens kovending: Nikolaj Kirk er tilfreds men vil holde skarpt øje med alternativerne

Frontløberen i kampen for at bevare sjælden natur på fælleden vil holde skarpt øje med de nye byggeplaner.

København

Overborgmester Frank Jensen får roser med på vejen af kokken og tv-personligheden Nikolaj Kirk, efter at borgmesteren har erkendt, at flertallet for at bygge på Amager Fælled strandeng er væk.

Kirk har været en af de argeste og mest synlige modstander af byggeplanerne i området med den sjældne natur.

»Jeg er overordnet positiv over, at Frank Jensen går i front og siger: Jeg lytter. Han erkender, at der er stor naturværdi i det område. Det er det, vi har prøvet at sige i over et år. Vi har et stykke natur, der er 5.000 år gammelt, det er ældre end pyramiderne i Egypten«, siger Nikolaj Kirk, som hele morgenen har modtaget glade beskeder fra alle de danskere, som har kæmpet mod byggeriet.

Frank Jensen har jo mistet sit flertal for byggeriet. Er det ikke bare derfor, han anerkender områdets naturværdi?

»Sådan vælger jeg ikke at læse det. Jeg håber, at der kommer nogle spændende alternativer fra politikerne, som jeg selvfølgelig kommer til at holde skarpt øje med«, siger Nikolaj Kirk.

Jeg vil bruge dagen i dag til at have is i maven og lade politikerne få noget ro til at sætte sig sammen og finde alternativer

Men i dag er ikke dagen til at kritisere, at politikerne nu vil undersøge, om man kan bygge et andet sted på Amager Fælled, mener han. I stedet vil han trække sig lidt ud.

»Jeg vil bruge dagen i dag til at have is i maven og lade politikerne få noget ro til at sætte sig sammen og finde alternativer. Det er ikke min opgave i dag at skyde noget ned. Jeg vil være positiv og nyde, at der er sol over København«, siger Nikolaj Kirk, som kalder sig selv 'fortrøstningsfuld og positiv' over den nye udvikling i sagen.

Giv Sundby station et nyt navn

Bevægelsen mod byggeriet har været oppe imod et flertal, som helt tilbage i 1992 vedtog, at der skulle bygges en ny del af Ørestad på det gamle stykke natur. Grunden skulle have skaffet 1,8 milliarder kroner til finansiering af Københavns metro.

Måske skulle vi ændre navnet på Sundby station til Strandengen station

Siden er parti efter parti faldet fra aftalen i takt med den store folkelige modstand og fokus på områdets unikke natur har sat dagsordenen. Og senest trak Venstre så tæppet væk under byggeriet. Men Nikolaj Kirk er ikke bekymret for, at et nyt flertal efter kommunalvalget vælger at fortsætte planerne om at bygge på den omstridte grund.

»Jeg noterer mig, at mange partier nu siger, at strandengen er vigtig. Helt fra de oprindelige modstandere på venstrefløjen til nu Konservative og Venstre og overborgmesteren«, siger Nikolaj Kirk, som ikke har meget tilovers for snakken om, at metrobyggeriet mister penge, og københavnerne mister nye boliger som følge af det nu skrinlagte byggeri i området.

(artikel fortsætter under kortet)

»Der er andre steder at bygge, så mon ikke det giver en masse penge. Man kan ikke sætte det sådan op, at den grund er det eneste sted, der dur«.

I stedet kan København glæde sig over, at vi med Sundby metrostation får en unik og let adgang til et fantastisk naturområde, mener Nikolaj Kirk. Han sammenligner stationen med de røde porte, som markerer indgangen til Dyrehaven i Klampenborg.

»Måske skulle vi ændre navnet på Sundby Station til Strandengen Station og gøre den til et sted, som fremtidens børn vil komme til at kende den som indgangen til skøn natur og spændende oplevelser«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce