København

To tilfældige personer blev ramt af skud på Nørrebro i nat

Politiet har anholdt en 26-årig mand.

København

En tilfældig svensk kvinde blev natten til torsdag ramt under en skudepisode på Nørrebro i København. Også en mand blev ramt - dog kun af et strejfskud, fortæller politiinspektør Poul Kjeldsen på et pressemøde.

Derudover blev en tredje person beskudt. Men han undgik at blive ramt. Også han var ifølge politiet et tilfældigt offer. Kvinden blev bragt til Rigshospitalet og opereret. Ofrene er uden for livsfare.

Politiet har anholdt en formodet gerningsmand. Der er tale om en 26-årig mand, som i forvejen er kendt af politiet. Politiet oplyste først ved en fejl, at han var 16 år.

»Han har relationer til en af de to bander, der er i konflikt med hinanden. Nemlig en gruppering, der holder til nede omkring Blågårds Plads«, fortæller Poul Kjeldsen.

Det er blandt andet her banden Loyal To Familia holder til, men Kjeldsen vil ikke oplyse nærmere om, hvilken bande der er tale om.

Betjente i området hørte skyderiet

Politiet var i området og hørte skyderiet. En patruljevogn satte efter gerningsmanden til fods. Betjentene affyrede varselsskud og anholdt den 26-årige efterfølgende. Der blev ikke skudt tilbage mod betjentene.

Man kan ikke stå op imod de personer. De vælger tid og sted, men selv om der har været politi til stede, vælger de at affyre skud

Et vidne fortæller til Ekstra Bladet, at han hørte flere skud blive affyret tæt ved sin lejlighed.

»Jeg tæller mellem 10 og 12 skud. Jeg har vinduet åbent, så jeg kan høre det helt tydeligt. Der er nogle, der råber 'læg dig ned, læg dig ned'. Og så kommer der masser af politi«, fortæller Thomas Olesen til Ekstra Bladet her til morgen.

Politiet advarer folk mod at »stå op imod disse personer«.

På pressemødet opfordrer politiet folk til at være opmærksomme.

»Men man kan ikke stå op imod de personer. De vælger tid og sted, men selv om der har været politi til stede, vælger de at affyre skud«, siger Poul Kjeldsen.

Politiinspektøren ønsker at sende et signal til banderne:

»Vi vil sende det signal til banderne, at de skal tænke sig om. Det her koster adskillige år i fængslet. Det er vores signal til dem: Vi er lige efter jer«

Politiet kender den 26-årige gerningsmand. De ved ikke, hvor mange skud, han affyrede i alt.

Politiinspektør fra Københavns Politi Poul Kjeldsen på dagens pressemøde, hvor han sender en advarsel til banderne.
Foto: Jens Dresling

Politiinspektør fra Københavns Politi Poul Kjeldsen på dagens pressemøde, hvor han sender en advarsel til banderne.

Første skudepisode i en måned

København var hen over sommeren plaget af adskillige skyderier i forbindelse med en bandekonflikt.

Derfor blev der indført en visitationszone 20. juli. Zonen, der lige nu blandt andet dækker et område på og omkring Nørrebro, i Nordvest og Brønshøj, blev i sidste uge forlænget frem til 28. september.

Nørrebro har ellers været forskånet for skyderier i en måned. I august rykkede ordensmagten ud til en anmeldelse om skud på Solitudevej på Indre Nørrebro.

Et par dage før blev der affyret skud ved Hillerødgade og Esromgade, som ligger på Ydre Nørrebro.

Ritzau og Politiken

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce