Tivoli venter stadig på svar fra Københavns Kommune og Teknik- og Miljøforvaltningen, om man fremover må skrue op for lyden, når forlystelsesparken afholder koncerter.
Foto: Thomas Borberg

Tivoli venter stadig på svar fra Københavns Kommune og Teknik- og Miljøforvaltningen, om man fremover må skrue op for lyden, når forlystelsesparken afholder koncerter.

København

Støj-notat udskyder Tivolis ønske om højere lyd ved Fredagsrock i 11. time

Borgerrepræsentation skulle stemme om Tivolis koncerter, men et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen gjorde, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning.

København

Mange gæster til Fredagsrock i Tivoli kan – måske – få lov til at høre koncert med lidt mere tryk på lyden næste år.

Københavns Borgerrepræsentation bad torsdag aften forvaltningen om at undersøge mulighederne for at lade Tivoli skrue op for lyden.

Oprindelig var det ideen at give Tivoli mulighed for at skrue op for musikken ved 10 koncerter i 2018, fordi det er Tivolis Jubilæumsår, men den ide blev i sidste øjeblik aflivet af et notat fra Miljø- og Teknikforvaltningen. Årsagen er, at Tivoli er en privat virksomhed og derfor ifølge notatet skal have en godkendelse af Miljøstyrelsen. Det kræver, at Tivoli selv ansøger om det, hvorefter kommunens forvaltning og Borgerrepræsentation igen skal kigge på sagen.

»Uanset hvilken vej vi kommer til målet – ved dispensation eller ved en ændring af vores miljøvilkår i vores miljøgodkendelse – så er vi taknemmelige for, at der er folkelig opbakning og politisk vilje til at tage emnet op«, siger Tivolis pressechef, Torben Plank.

Publikum har brokket sig over, at de ikke kan høre musikken

Sagen med Tivolis koncerter er opstået, fordi publikum til Tivolis Fredagsrock gennem en længere periode har været utilfredse med, at de ikke kan høre musikken, og flere kunstnere har sågar afvist at gå på scenen på grund af den dårlige lydkvalitet. Tivoli har op mod 500.000 besøgende til Fredagsrock i løbet af en sæson, og det er derfor et stort tilløbsstykke.

Den radikale Michael Jæger Gatten, som var forslagsstiller, sagde i forbindelse med debatten: »Vi har længe drøftet muligheden om at give Tivoli mulighed for at afholde koncerter med en højere decibel. Det er en uskik, at der kommer et notat ind fra højre i 11. time«.

»Tivoli er en unik kulturinstitution. Både for lokale og turister. En koncert med Nik og Jay, som blev afholdt i sommer fik desværre ikke den bedste udgang på en god musiksæson i Tivoli«, siger han: »Vi vil gerne støtte musikken, herunder de danske kunsterne, og vi vil ikke have, at de vælger Tivoli fra på grund af lydkvalitet«.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er enig.

»Jeg har flere gange været til koncert i Tivoli, men kunne ikke høre musikken. Og jeg har jeg været til Distortion på Rådhuspladsen, og der kunne jeg godt høre det. Det er lige ved siden af, men der er så restriktive krav, at man ikke kan høre, hvad der spilles på scenen. Det kan ikke have sin rigtighed«, sagde han på mødet i Byrådssalen.

Da han blev spurgt om, hvordan Tivoli nu skal forholde sig til afgørelsen, sagde han:

»Signalet til Tivoli er nu, at hvis de kan få tilladelsen på plads, er der en politisk vilje til at sikre et ordentlig lydniveau til koncerterne«.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce