Ung kvinde i kritisk tilstand efter trafikulykke på Nørrebro

En 28-årig kvinde blev påkørt af en bil, da hun forsøgte at krydse Jagtvej på cykel. 27-årig bilist er sigtet.

København

En 28-årig kvinde er i kritisk tilstand, efter at hun sent om eftermiddagen mandag blev påkørt af en bil på Jagtvej på Nørrebro i København.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup.

»Vi har afhørt en del vidner, som overværede ulykken. De fortæller, at kvinden kommer kørende ad Jagtvej. Da hun forsøger at krydse vejbanen et sted, hvor man ikke umiddelbart kan gøre det, bliver hun påkørt af en bil«, siger vagtchefen.

En bilinspektør blev kort efter ulykken tilkaldt for at vurdere bilens hastighed.

Den 27-årige mand, der kørte bilen, er ikke kommet til skade. Til gengæld vil han blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af tirsdag.

Det fortæller vagtchef Henrik Svejstrup tidligt tirsdag morgen.

»Han bliver sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse og efter straffelovens paragraf 252, der omhandler at udsætte andre folk for fare«, siger han.

Ifølge Henrik Svejstrup er der formentlig tale om, at manden har kørt for stærkt. Samtidig er han kendt af politiet i forvejen for 'ligeartede lovovertrædelser'.

Den 28-årige kvinde er tidligt tirsdag morgen fortsat i kritisk tilstand.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce