Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Københavns Kommune kan plante træer på områder, der er udlagt til parker i stedet for at betale tysk organisation for klimakompensation, mener Jakob Næsager.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konservative: Københavns Kommune bør selv tage CO2-ansvaret

Hvorfor sende penge til en tysk klimaorganisation, når hovedstaden kan udligne klimabelastning ved at plante flere træer i kommunen, spørger de konservative.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Kommune vil betale en tysk organisation CO2-kompensation for sine flyrejser.

Atmosfair støtter skovplantning og miljø- og energiprojekter i udviklingslandene og skal derigennem udligne skaderne ved CO2-udslip.

Men det er at stikke af fra ansvaret, når bystyret sender penge til en udenlandsk organisation i stedet for at gøre noget ved problemerne lokalt, mener de konservative i Borgerrepræsentationen, hvor den såkaldte CO2-kompensation behandles i økonomiudvalget.

»I stedet for at købe aflad synes jeg, at vi skulle gør noget selv. Vi kunne bruge de penge til at plante træer i København. Jeg synes, vi løber fra regningen, når vi sender penge til en tysk organisation«, mener partiets gruppeformand på rådhuset, Jakob Næsager.

Man kan ikke sige, at København bliver CO2-neutral ved at opstille vindmøller flere hundrede kilometer væk.

Han peger på, at kommunen i forvejen har planer om at skabe parker ved Selinevej og i Nordhavnen, hvor der på den yderste spids skal anlægges et naturområde, der er dobbelt så stort som Kongens Have.

»De penge, vi vælger at donere til den tyske organisation, kunne bruges til at plante træer derude«, mener Næsager.

K: Vindmølleinvesteringer gør ikke byen klimaneutral

I forvejen har Københavns Kommune blandt andet forsøgt at blive CO2-neutral ved at investere i vindmøller på Lolland og i Jylland.

»Det er noget hokus pokus. Man kan ikke sige, at København bliver CO2-neutral ved at opstille vindmøller flere hundrede kilometer væk«, mener borgerrepræsentanten.

Af forslaget til økonomiudvalget fremgår det, at kommunens samlede flyrejser hvert år gøres op, så det opklares, hvor store CO2-udslip de har medført. Derefter betales en såkaldt klimakompensation, der skal udligne udslippene. For rejserne i 2017 svarer det til omkring 55.000 kroner i kompesationsudgifter, som dækkes af forvaltningerne.

I oktober sidste år vedtog Borgerrepræsentationen et forslag fra Alternativet og de radikale om at udligne kommunens CO2-udslip. Efter at have sonderet mulighederne anbefaler Økonomiforvaltningen, at bystyret lader Atmosfair modtage penge til kompensationerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden