Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Pirathavnen mellem Christiania og Holmen i København skulle være fjernet nu. Men myndighederne går først i gang med at rydde den såkaldte Fredens Havn efter sommerferien.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omdiskuteret 'flydende fristad' i København ryddes først efter sommerferien

En samling af både og vrag får lov at blive liggende sommeren over. Myndighederne skal først finde en entreprenør, der vil påtage sig at rydde området, inden den flydende fristad fjernes.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredens Havn får fred til den anden side af sommerferien.

Det, der er beskrevet som en flydende fristad i Københavns Havn, skal ryddes. Det blev Københavns Kommune og regeringen enige om i februar, hvor bådejerne fik påbud om at fjerne de knap 100 skibe, vrag og og træmoler, anlægget rummer.

De fik en måned til at rydde området, men det er ikke sket.

Imidlertid får de lov at blive liggende i rum tid endnu. Ifølge Kystdirektoratet kommer der først til at ske noget på den anden side af sommerferien. Direktoratet har sendt opgaven med at fjerne vragene og havneanlægget i udbud. Der skal findes en entreprenør, der kan påtage sig opgaven og det tager tid.

13 års strid om rydningen

Meningen er at give området, Erdkehlgraven, tilbage til det fugleliv og den natur, der var på stedet, inden Fredens Havn kom til for over 13 år siden.

Allerede dengang fastslog Kystdirektoratet, at havneanlægget var ulovligt. Men siden er der ikke sket meget, blandt andet på grund af tvivl om, hvis ansvar det egentlig var at få fjernet bådene.

Først med aftalen om finansiering af rydningen i februar lykkedes det politikerne at blive enige om et indgreb mod Fredens Havn. Arbejdet kommer til at koste omkring 25 millioner kroner, som betales af kommunen og Miljøministeriet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden