Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Ninna Hedeager Olsen under en tale i Fælledparken 1. maj. Arkivfoto.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boliger, miljø og palæstinensere: Borgmesteren, der nu trækker stikket en stund, har en bred interesse for de svageste

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager holder fri efter afsløringen af, at en mulig voldtægt er sket i hendes hjem efter en sammenkomst med venner.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er en politiker, der i mange år har levet og åndet for politik, som nu trækker stikket for en stund.

Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen holder en pause efter en sag om en formodet voldtægt, der har fundet sted i hendes eget hjem. På Facebook har hun skrevet, at hun kender både offer og gerningsmanden – et bestyrelsesmedlem fra Enhedslisten København, der er nu fængslet, og som er frataget alle sine tillidsposter.

Det er en oplevelse, som har givet hende behov for at holde sig fra borgmesterkontoret indtil videre.

Og det er samtidig en erfaren københavnerpolitiker, som nu holder fri fra sine hverv.

Ninna Hedeager Olsen kom ind i Borgerrepræsentationen i 2013.

Fem år senere overtog hun posten som teknik- og miljøborgmester efter partifællen Morten Kabell. Det er et hverv, der placerer hende i en central position, når det gælder byens udvikling.

Men den har også givet ridser i den røde lak: Forvaltningen har fyret to fremtrædende ledere på grund af alvorlige fejltrin i blandt andet opkrævninger til boligejere for renhold af fortovene.

Der har også været problemer med byggesagsgebyrer, der viste sig at være for høje og med en enhedschef, der blev smidt på porten efter at have lavet en gusten aftale med en ejendomsmægler til gengæld for at give en byggetilladelse.

Støtte til palæstinenserne

Enhedslistepolitikeren er uddannet fra RUC i arbejdsmiljøstudier og har blandt andet fokuseret på aktionsforskning ved at studere de palæstinensiske fagforeningers indsats og metoder. Det førte hende til otte måneders arbejde i Ramallah på Vestbredden og resulteret i en brændende interesse for palæstinensernes forhold - en interesse, der blandt andet har fået hende til at deltage som såkaldt fredsvagt i regionen.

Hedeager har også arbejdet som lektor på Professionshøjskolen Metropol som underviser i organisationsteori og samfundsfag. Før færdiggørelsen af sin uddannelse blev det også til nogle år som cykelbud, tillidsmand og aktiv i det daværende SiD.

Som borgerrepræsentant har hun især fokuseret på boliger, der er til at betale for almindelige københavnere, på behandlingen af byens svageste og på miljøet i byen.

Ninna Hedeager er opvokset i Hammerum nær Herning, men rykkede i 2001 til hovedstaden og bor i dag på Nørrebro.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden