0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Inderhavnsbroen har vist sig at blive særdeles glat i vådt føre. Trafikløsningerne på Nyhavnsiden kritiseres nu af beboere, der frygter for alvorlige ulykker.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Beboere advarer: Inderhavnsbroen skaber livsfarlige situationer

Beboere vil have fodgængerovergang fjernet for at undgå, at det ender med alvorlige ulykker.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Inderhavnsbroen skaber igen og igen livsfarlige situationer«.

Advarslen er kontant, men den skyldes en dyb bekymring for, at det en dag går helt galt. En gruppe lokale har i et brev til Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), efterlyst en sikring af brofæstet på Nyhavn-siden, hvor fodgængere og kørende blandes på en – efter deres vurdering – uhensigtsmæssig måde.

Ifølge TV 2 Lorry er det især en fodgængerovergang lige ved broens begyndelse, som brevskriverne er ængstelige ved. Den betyder, at der er risiko for sammenstød mellem fodgængere og cyklister. Derfor bør gående ikke kunne krydse cykelstien på det sted, mener de.

»Vi er bekymrede for turisterne og de mennesker, der ikke er kendt i området«, siger formanden for Nyhavn-gruppen, Jens Tommerup, til tv-stationen.

Problemerne skal analyseres

Københavns Kommune kender til problemerne, men foreløbig er der ikke taget skridt til at løse dem i praksis. I stedet er politikerne i den seneste budgetaftale blevet enige om at få udarbejdet en analyse af trafikforholdene på stedet. Den skal være klar i slutningen af 2020, så arbejdet med reelle løsninger kan indledes i 2021 eller senere.

Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune

Nyhavnsgruppen foreslår at fodgængerovergangen nederst i illustrationen - markeret af den blå linje - opgives.

Problemerne på stedet er mangfoldige. Kommunen har givet bilister fra en sidevej til den stærkt trafikerede cykelrute forkørselsret, så cyklisterne har vigepligt over for de biler, der kommer fra Havnegade.

Samtidig er der som ofte høj fart på de cyklende: Enten skal de vinde fremdrift for at komme op ad broen og dens relativt stejle stigning, eller også giver hældningen dem god fart på ned ad brorampen mod Nyhavn.

Endelig er det et område, der især i sommerperioden er fyldt med gående og ikke så retningsstabile turister samlet på alt for smalle fortove.

Kritik af vejens indretning

Indretningen har længe bekymret de lokale.

»Det er et under, at der ikke er sket noget«, konstaterede en beboer over for Politiken for et år siden.

»Man skal finde en ordentlig infrastruktur for cyklismen. Det er helt klart, at Københavns Kommune skal tage stilling, inden der sker en ulykke«, lød rådet fra Nyhavn-foreningen ved den lejlighed.

Byplanlægningsekspert Mikael Colville-Andersen har tidligere beskrevet broen som »en dum, dum bro« med et elendigt design.

I slutningen af 2017 gik kommunen i gang med mindre ændringer ved brofæstet for at afbøde nogle af problemerne, blandt andet ved at placere en helle ved fodgængerovergangen for enden af brofæstet.

Borgmester: Broen havde medfødte børnesygdomme

I et svar til beboerne bag advarslen skriver teknik- og miljøborgmesteren, at der har været problemer fra åbningen af den populære forbindelse, men at der allerede er gjort en del for at forbedre forholdene.

»Der skal ikke herske tvivl om, at Inderhavnsbroen har nogle medfødte børnesygdomme. Der er allerede lavet tiltag, der har løst nogle af udfordringerne«, skriver hun ifølge TV 2 Lorry.

Ninna Hedeager Olsen tilføjer, at de gode ideer vedrørende løsninger på Inderhavnsbroens traik ikke kan gennemføres med det samme, men må afvente bevillinger og politiske beslutninger.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden