0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)
København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Politi forlænger visitationszone til det nye år

Visitationszonen i områder af København blev indført for over tre måneder siden. Den skal skabe tryghed.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er fortsat konflikt mellem to bander i København, vurderer Københavns Politi, der mandag har forlænget en visitationszone med yderligere to uger.

Dermed er zonen gældende indtil 6. januar klokken 18. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, og ifølge politiinspektør Dannie Rise skyldes forlængelsen, at politiet stadig finder ulovlige sager i zonen.

»Vi har valgt at forlænge zonen igen, og det er stadig på grund af bandekonflikten. Helt overordnet set forlænger vi, fordi vi fortsat gør fund af forskellig slags, når vi visiterer«, siger han.

Politiet har udvidede beføjelser i visitationszoner. Her må politiet kropsvisitere personer og tjekke deres tøj og andre genstande for våben, uden at politiet har mistanke om, at vedkommende har gjort noget kriminelt.

Formålet med zonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at der ikke går bevæbnede personer rundt. Dog går politiet målrettet efter de personer, som det mistænker for at bære våben.

»De, vi visiterer, er i vores målgruppe. Det er dem, vi vurderer, er konfliktskabende eller bandemedlemmer. Det er ikke hr. og fru Danmark, det må man holde sig for øje«, siger politiinspektøren.

Zonen blev indført 16. september og er blevet forlænget ad flere omgange på grund af en konflikt mellem banden Brothas på den ene side og grupperingen NNV på den anden.

Dermed har zonen været gældende i mere end tre måneder.

Foruden de fund, som politiet gør, virker visitationszonerne også præventivt, mener politiinspektør Dannie Rise.

»Man skal også se det i det lys, at visitationerne er forebyggende. Det er klart, at når de her personer ved, at zonen er der, så er der en større risiko for, at når de bliver truffet i det åbne rum og visiteret, at vi så gør fund«, siger han.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden