Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Indsatsen for at bremse coronavirus' spredning får indtægterne til at tørre ind hos mange småvirksomheder. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) foreslår derfor, at kommunen betaler udestående regninger før fristerne for at hjælpe det kriseramte erhvervsliv.

Nu vil Københavns overborgmester betale alle regninger før tid

Op mod 600 mio. kr. kan betales før tid i et forsøg på at hjælpe erhvervslivet gennem coronakrisen.

København

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det kan godt være, at forsøgene på at bremse coronavirussen har sat Danmark halvvejs i stå.

Men de almindelige regninger er ikke sådan at stoppe. Mange små erhvervsdrivende bliver hårdt ramt af et samfund, der er gået i stå.

For nok er der ikke nogen indtægter, men udgifterne er der masser af. Huslejen skal betales, corona-nedbremsning eller ej.

Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen (S) vil derfor bede økonomiudvalget fremrykke betalingen af sine regninger.

»Vi ved, at københavnske virksomheder er trængt af, at samfundet er ved at gå i dvale. Det kan ramme hårdt og særligt mindre virksomheder vil være sårbare over for den opbremsning, der sker i økonomien«, finder han.

»Derfor skal vi som kommune gøre, hvad vi kan for at hjælpe - og her har vi mulighed for at give en håndsrækning, som akut giver virksomhederne mere likviditet«.

I øjeblikket ligger der på kommunens regnskabskontorer regninger for hen ved 600 millioner kroner fra i alt cirka 4.500 leverandører. Det er regninger, der har en betalingsfrist på 30 dage og sædvanligvis ikke betales før tid.

Hvis betalingerne fremskyndes, kan det give en økonomisk håndsrækning til et erhvervsliv, hvor en stor del af de mindre virksomheder er kommet i klemme mellem kreditorer og coronaindsats.

Beslutningen om at betale før tid skal træffes i økonomiudvalget tirsdag.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden