0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kan være coronasmittet: Tiltalt for vanvidskørsel mødte ikke op i retten

Den mand, der er tiltalt for at køre et tilfældigt offer - en betjent - ihjel på Langebro, sygemeldte sig lige inden han skulle møde op i retten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Egentlig skulle Københavns Byret i dag indlede sagen mod den mand, der kørte en betjent ihjel på Langebro.

Men det må vente: Den tiltalte har fået symptomer på corona og kan derfor ikke møde op i retten. Han opholder sig i England og kan ikke rejse til Danmark.

Det vil formentlig betyde, at sagen først for alvor kan gå i gang i midten af december, hvor det næste retsmøde er berammet.

At han blev væk fra den første retsdag kan udgøre lovligt forfald, understregede dommeren i Københavns Byret, da hun skulle tage stilling til sygemeldingen.

Manden skal dog over for retten dokumentere, at han som han selv har oplyst opholder sig i London og at han har taget en coronatest.

Hvis hans udebliven viser sig ikke at være tilladelig, vi han blive krævet anholdt, tilføjer sagens anklager.

Manden er tiltalt for flere tilfælde af voldsom kørsel - i flere tilfælde mens han var påvirket. I et af tilfældene endte det med, at han med op mod 125 km/t - trods en fartgrænse på 50 km/t - bragede ind i flere andre biler på Langebro. I en af dem sad en 35-årig politimand, der blev slået ihjel ved påkørslen. Det sidste betyder, at bilisten også er tiltalt for uagtsomt manddrab. Samt for at stikke af efterfølgende: Han standsede ikke op for at hjælpe sine ofre.

Hændelsen - og andre tilsvarende eksempler på tilsvarende hensynsløshed i trafikken - har fået regeringen til at bebude strammere straffe til de såkaldte vanvidsbilister.

Den tiltalte i sagen er en af dem, politikerne vil forsøge at få ram på gennem lovændringerne. For han er ikke alene tiltalt for hensynsløs og farlig kørsel den juliaften på Langebro, men for tilsvarende sager om ekstremkørsel både før og efter Langebropåkørslen.

Blandt dem er en køretur ved Gammeltorv i København uden kørekort, hvor den tiltalte ifølge anklagen var voldsomt beruset.

Københavns Byret har berammet næste retsmøde til den 14. december og kan om alt går vel afslutte sagen kort før jul.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts