0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny rapport: Her er de dyr, det risikerer at skade, når Amager Fælled bebygges

I et nationalt perspektiv er konsekvenserne for biodiversiteten til at overse, når byggeriet på Amager Fælled skyder op. Men for København er det et tab, konkluderer forskere i fagligt notat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Det er usikkert, hvorvidt der stadig vil være rum til rådyr på Amager Fælled, når endnu et stykke bebygges, lyder det fra forskere.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad enten det er harer, rådyr eller sanglærker, kan de helt forsvinde fra Amager Fælled, når et nyt kvarter med 2.000 boliger inden længe begynder at skyde op.

Sådan lyder konklusionen i et fagligt notat fra Center for Miljø og Energi på Aarhus Universitet, som også lufter en bekymring for stor vandsalamander, der er en beskyttet art. Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har rekvireret og dermed betalt for det faglige notat, som er udarbejdet af seniorforsker Rasmus Ejrnæs og professor Hans Henrik Bruun.

Ikke overraskende forventer forskerne, at de nuværende arter og levesteder i og omkring selve byggefeltet »stort set vil forsvinde helt fra dette område som følge af byggeriet«. Det er alt andet lige svært at undgå, når et område bebygges. Mange af de arter vil fortsat kunne boltre sig uden for byggefeltet, der kun optager 19 ud af de i alt 223 hektar på Amager Fælled. Men for nogle få arter kan indhugget få vidtrækkende konsekvenser, skriver forskerne i notatet:

»Der er næppe mange af de arter, som forekommer i byggefeltet, som ikke forekommer andre steder på Amager Fælled. Men det er klart, at byggeriet vil betyde, at de arter, som har levet, rastet eller fourageret i byggefeltet, vil få mindre plads på Amager Fælled i fremtiden, hvilket meget sandsynligt vil medføre, at visse arter helt vil forsvinde fra Amager Fælled. Det er eksempelvis usikkert, om rådyr og hare vil kunne opretholde levedygtige bestande, og usandsynligt, at sanglærke vil«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter