Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mimi Jakobsen om nazisag: Jeg kan ikke politianmelde Paludan

Mimi Jakobsen vil sammen med en advokat overveje, hvilke tiltag hun kan tage mod Stram Kurs-lederen.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere minister Mimi Jakobsen kommer ikke til at politianmelde Rasmus Paludan. Det oplyser hun til Ritzau.

Hun vil dog stadig forfølge sagen, efter at Stram Kurs-partistifteren onsdag aften i Aftenshowet på DR1 blandt andet kaldte hende 'nazisvin' og 'nazist'.

»Jeg har i dag (torsdag, red.) fundet ud af, at det kan man ikke. Jeg troede jo, at når man bliver injurieret, så kunne man melde det til politiet. Men jeg er nu blevet belært om, at det kan man ikke«, siger Mimi Jakobsen.

»Derfor har jeg kontaktet en advokat for at finde ud af, hvad jeg så kan. Det er sådan noget med, at så skal man selv lægge sag an. Jeg troede faktisk, at politiet ville tage sig af noget, der var så groft. Men det vil de altså ikke«, siger den tidligere formand for Centrumdemokraterne.

Mimi Jakobsen sagde i tv-studiet, at den racismedømte og meget islamkritiske Rasmus Paludans tanker er »så tæt på nazistiske tankegange«.

Det fik Stram Kurslederen til at sige, at »jeg synes personligt, at Mimi Jakobsen minder mig allermest om Adolf Hitler af nogen overhovedet i verden«.

Senere kaldte han Mimi Jakobsen for »nazisvin« og »nazist«.

Debatten har også vakt opsigt på Christiansborg. Folketingsformand Pia Kjærsgaard - der i mange år selv har været en markant stemme i udlændingedebatten - er bekymret.

»Onsdag var valgdag nummer to. Hvordan kommer det her til at forløbe sig i resten af valgkampen? Der er lagt hårdt ud. Hvad sidder den almindelige dansker, der skal stemme 5. juni, og tænker? Dette er trist«, siger Kjærsgaard.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden