Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om FV19

Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken - din vejviser i klimavalget

For Politiken er klimaet en hjertesag, og det vil du kunne mærke i valgkampen. I dag skyder vi gang i ’Dit grønne valg’.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som vælger er man sat på en hård prøve, hvis klima og bæredygtig er afgørende for, hvor ens kryds skal sættes til folketingsvalget den 5. juni. Stort set alle partier på Christiansborg har klimaplaner, og mange lyder ambitiøse.

Men har de politiske mål og løfter hold i virkeligheden?

Hvilke metoder er partierne klar til at tage i brug for at nå målene?

Skal Danmark gå endnu længere end resten af verden eller skal vi have resten af verden med – før vi sætter nye mål?

I dagens avis skyder Politiken gang i ’Dit grønne valg’, vores valgdækning med fokus på den grønne omstilling.

Vores ambition er frem mod valget at skære igennem de politiske klimatåger og oplyse læserne om, hvor de reelle skillelinjerne er mellem partierne.

Derfor partitjekker vi de vigtigste grønne områder som f.eks. CO2-reduktion, landbrug, transport og energi. Vi interviewer alle partilederne om deres grønne mærkesag. Vi tager ud i landet og ser på, hvordan ambitiøse klimamål kan nås ved fælles hjælp. Og vores klimakommentator Peter Birch Sørensen vil undervejs bidrage med perspektiv og viden. Når vi åbner vores valgtelt på Christiansborg Slotsplads, vil det også være med klimadebatter.

Forhåbentlig vil du som læser frem mod grundlovsdag blive klogere på den grønne politik på Christiansborg lige nu og i fremtiden.

God læselyst!

Annonce

 • Fotofortællinger bringer dig usædvanlig tæt på

  Politiken-fotografer har fået særlig adgang til de to statsministerkandidater

  Alt om FV19

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden