0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF og SF indgår pagt om flere penge til ældre, end Løkke lover

Under valgkampen er der fokus på at skabe bedre forhold til de ældre, som ventes at blive flere og flere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Bedre forhold til de ældre, som ventes at blive flere og flere. Det er pagten fra DF og SF. Det er dermed et krav til hver deres statsministerknadidat.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et umage par går nu sammen om et løfte til de ældre.

Dansk Folkeparti og SF vil tilføre ældreområdet flere penge efter valget, og da de to partier tilhører hver sin blok, er det et krav til hver sin statsministerkandidat.

Partierne vil afsætte en milliard kroner ekstra til de ældre, end Venstre lægger op til med sit velfærdsløfte, hvor udgifterne i det offentlige skal stige proportionelt med antallet af ekstra ældre og flere børn.

»Vi ønsker i Dansk Folkeparti, at de penge bliver øremærket ældreområdet, så når pengene kommer ud i kommunerne, så ender de også i ældreområdet«, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Vi ønsker i Dansk Folkeparti, at de penge bliver øremærket ældreområdet, så når pengene kommer ud i kommunerne, så ender de også i ældreområdet

Pia Olsen Dyhr, formand for SF, følger op med, hvad den årlige ældremilliard skal bruges til i kommunerne.

»Hvis vi bare sætter af til, at der bliver flere ældre, så bliver servicen bare som i dag. Og den er ikke god nok. Der skal være mere personale og mere tid til omsorg og pleje i hverdagen«, siger hun til DR Nyheder.

Bedre forhold for dagpengemodtagere

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede onsdag velfærdsløftet, hvor der lægges op til at lade de offentlige udgifter stige med 0,65 hvert år frem til 2025.

Det skal sikre, at der er nok penge til at betale for offentligt ansatte, der kan tage sig af de ekstra ældre og flere børn, som ventes at komme i de kommende år.

I 2015 gav de hinanden håndslag på, at de ville sørge for et bedre forhold for dagpengemodtagere. Det er den øvelse, de to partiformænd nu forsøger igen.

Ældre, pension og efterløn rangerer meget højt hos mange, der er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds ved valget.

Det viser en måling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Mindst 1000 personer bliver hver uge spurgt til, hvad de synes, er de tre vigtigste emner for dem. 37,5 procent af tvivlerne svarede i uge 18, at ældre, pension og efterløn er blandt de vigtigste emner.

Folketingsvalget afholdes 5. juni, hvilket er grundlovsdag. Der er desuden valg til EU-Parlamentet 26. maj.

ritzau

Læs mere:

Annonce

 • Her er resultatet - klik og få detaljer

  • A
  • B
  • F
  • Ø
  • Å
  • C
  • D
  • K
  • I
  • O
  • E
  • V
  • P
  48 % 4 % 48 % 4 %
  Kilde: KMD/DR/Ritzau

  Se hele valgresultatet ›

Læs mere