Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

DF vil have flere og ikke færre EU-forbehold

Det haster med at få afskaffet forsvarsforbeholdet, siger statsministeren. DF-formand afviser en afstemning.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»En ualmindelig dårlig idé«.

Sådan siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om statsminister Lars Løkke Rasmussen ønske om at fjerne det danske forsvarsforbehold i EU.

»Vi har ikke brug for færre forbehold, vi har brug for flere forbehold. De forbehold, vi allerede har, bør være grundlaget for dansk EU-politik«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Vi har ikke brug for færre forbehold, vi har brug for flere forbehold. De forbehold, vi allerede har, bør være grundlaget for dansk EU-politik

Lars Løkke Rasmussen har længe talt for, at Danmark vil være bedst tjent med at være en del af EU's forsvarssamarbejde.

Statsministeren vil allerede i næste valgperiode lade danskerne tage stilling til forbeholdet.

Han mener, at det haster med at få det afskaffet, fordi Europa kommer til at tage et større ansvar med præsident Donald Trump i front i USA og for at holde migrationspresset i ave.

Men den argumentation bider Kristian Thulesen Dahl ikke på.

»EU har jo spillet fallit i forhold til at holde migrantstrømmen i ave, og der er alle muligheder for EU for at lave grænsekontrol«, siger han og afviser, at Dansk Folkepartis mandater kan danne grundlag for en regering, som vil sende forsvarsforbeholdet til afstemning.

EU har jo spillet fallit i forhold til at holde migrantstrømmen i ave, og der er alle muligheder for EU for at lave grænsekontrol

»Dansk Folkepartis mandater vil sørge for, at der hverken fifles med forbeholdene, eller at man tager et opgør med nogle af forbeholdene«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden