Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Lars Løkke Rasmussen ved dagens pressemøde i forbindelse med udgivelse af bogen 'Befrielsens øjeblik - Samtaler med Lars Løkke Rasmussen' i Politikens Hus i København

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke-melding om SV-regering vækker glæde hos Venstre-folk

Det bliver mere og mere krampagtigt at finde forskelle på S og V, mener Venstremand i Folketinget.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens en masse Venstrekandidater og folketingsmedlemmer i valgkampen kører hårdt på med kritik af Socialdemokratiet, vækker det nu begejstring hos flere af dem, at deres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, i en ny bog åbner for en SV-regering.

Spørger man folketingsmedlem Marcus Knuth (V), giver Løkkes forslag »rigtig god mening«.

»Med det billede, vi står over for i dag, har vi rigtig mange ting, hvor vi er enige henover midten«, mener han, men understreger, at det i sidste ende ikke er hans opgave som at forholde sig til regeringskonstellationer. Han henviser til, at V- og S-folketingsmedlemmer i hans område af landet allerede har et stærkt samarbejde.

»Jeg kan bare konstatere, at jeg er enig i det, Lars siger. I min del af Danmark har vi et decideret formaliseret samarbejde med Socialdemokratiet, og det virker helt fortrinligt«, siger han.

I bogen, ’Befrielsens øjeblik’ der udkommer i dag, forklarer Lars Løkke Rasmussen blandt andet:

»Der er naturligvis nogen dilemmaer i det her; men samtidig er der for mig ingen tvivl om, at det er et rigtigt forslag. Meget politik laves allerede inde på midten i dag«.

Bertel: Jeg er enig med ham

Også partiets grand old man, Bertel Haarder, er tilfreds med meldingen.

»Jeg er enig med ham, men det har jo den omkostning, at det giver meget frit spil til yderpartierne, som vil elske at hakke på det, de vil kalde en sort/rød regering. Det er omkostningen ved det. Yderpartierne bliver befriet for ansvaret åg, og det vil de elske«.

Også folketingsmedlem Jan E. Jørgensen (V) er glad. Han mener, det bliver »mere og mere krampagtigt og finde på ting«, der adskiller S og V.

»Jeg er jo vokset op med at bekæmpe socialdemokraterne med hver celle i min krop, men jeg er nået dertil, at jeg mener, det bør være det bedste for Danmark«, siger han og tilføjer, at han mener, at forskellene på Venstre og Socialdemokratiet er mindre end forskellen på Venstre og Nye Borgerlige på den ene side og Socialdemokratiet og Enhedslisten på den anden side.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden