Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

LA vil give de unge tid og fleksibilitet i studierne

Liberal Alliance vil i udspil afskaffe uddannelsesloft og rulle fremdriftsreformen tilbage.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et nyt unge-udspil vil Liberal Alliance gøre op med flere af de nuværende regler på uddannelsesområdet.

Der skal være plads til at tage fejl og skifte retning, lyder budskabet.

»Unge er meget forskellige. Nogle har fart på, andre har brug for lidt mere tid. Der er brug for noget mere fleksibilitet«.

Unge er meget forskellige. Nogle har fart på, andre har brug for lidt mere tid. Der er brug for noget mere fleksibilitet

»Vi ved, at der er mange unge, der føler sig pressede, og derfor vil vi gerne tage et opgør med nogle af de ting, som har været med til at presse de unge«, siger partileder Anders Samuelsen (LA).

Liberal Alliance vil afskaffe uddannelsesloftet, rulle fremdriftsreformen tilbage og fjerne loftet over, hvor meget man må tjene ved siden af SU'en.

Unge skal ikke være slaver af staten

Anders Samuelsen frygter ikke, at tiltagene vil medføre, at studerende kommer langsommere igennem studierne.

»Det har aldrig været Liberal Alliances idé, at unge skal være slaver af staten. Vi vil gerne have, at man kommer stille og roligt igennem studiet, i det tempo man nu har lyst til«.

»Nogle vil gerne gøre det hurtigt og komme videre. Andre kan rende ind i problemer, så de har behov for lige at trække vejret og justere ind. Det vil vi gerne komme dem i møde med«, siger Anders Samuelsen.

Større loft for indtjening

Ifølge partilederen er det en win-win at fjerne loftet over, hvor meget studerende må tjene ved siden af SU'en. Før skat må man i dag på en videregående uddannelse i snit tjene 13.375 kroner om måneden ved siden af sin SU.

»Hvorfor skal de unge ikke have mulighed for at arbejde lidt mere uden at få en dummebøde«.

»Det synes vi, er urimeligt. SU'en er et grundbeløb i vores øjne, og så skal man have lov til at tjene, det man har lyst til, ved siden af«, siger Anders Samuelsen.

I udspillet foreslår partiet desuden, at der skal bygges 11.000 nye studieboliger.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden