Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Roald Als/Politiken-Tegning
Foto: Roald Als/Politiken-Tegning

Pia Kjærsgaaard blev i 2014 af Dronningen udnævnt til kommandør af Dannebroordenen og i 2015 blev hun Danmarks første kvindelige formand for Folketinget. Nu er flertallet rødt, og der er ikke længere flertal forPia Kjærsgaard som formand af Folketinget. (Akivtegning)

Her er fem øjeblikke, vi ikke glemmer fra Pia Kjærsgaards tid som formand for Folketinget

Pia Kjærsgaard har været formand for Folketinget de seneste fire år, og hun er af flere blevet kritiseret for at være en kontroversiel en af slagsen. Vi giver dig her nogle af Politikens bedste tegninger og fem nedslag i hendes tid som formand.

FOR ABONNENTER

Folketingets formand er Folketingets ansigt udadtil og bestrider den fornemmeste post i det danske folkestyre. Det er formanden, der sørger for, at lovgivningsarbejdet sker inden for rammerne af grundloven, og det forventes, at formanden er forbilledlig for den gode politiske debat.

Under regeringen Lars Løkke Rasmussen II og III har Pia Kjærsgaard været formand for Folketinget, men da flertallet er vendt, og rød blok står nu til at overtage magten, må Pia Kjærsgaard som konsekvens af det gå af. Hun skal nu bruge de næste fire år som almindeligt medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden