0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Morten Østergaard: »Højrefløjen er kommet ned i en størrelse, hvor den er til at håndtere«

Radikale vil have lempelser i udlændingepolitiken og foreslår, at Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland skal huse de afviste, kriminelle asylansøgere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Radikales Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen, Andreas Steenberg og Samira Nawa Amini er mødt op for at forhandle om lempelser af udlændinge-politikken.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De Radikale står fast på partiets krav om, at der skal ske lempelser i den stramme udlændingepolitik.

Det siger politisk leder Morten Østergaard tirsdag på vej ind til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet på Christiansborg.

Ifølge ham viser valgresultatet, at »der ikke er meget grund til at beholde Dansk Folkepartis udlændingepolitik«.

Han taler om en »hovedrengøring« i »symbolpolitikken« og siger, at »højrefløjen er kommet ned i en størrelse, hvor den er til at håndtere«.

Derfor er der plads til sætte integrationen i fokus igen.

»Vi står der, hvor vi har stået hele tiden. Vi har en ambition om at finde en fælles vej for Danmark«, siger han.

To ud af tre vælgere har stemt på partier, der ønsker en stram udlændingepolitik. Lytter du til det?

»Danmark har ikke råd til at svigte integrationen. Det bliver for dyrt at få folk til at forsørge sig hurtigst muligt. Der vil paradigmeskiftet have skadevirkninger for integrationen«, siger Morten Østergaard.

De Radikale har lempelser af den strammede udlændingepolitik, også kaldet paradigmeskiftet, som et ultimativt krav for at kunne bakke op om Mette Frederiksen som statsminister.

Det har Morten Østergaard gjort klart gennem længere tid.

De Radikale kom markant styrket ud af valgkampen. Ved folketingsvalget 5. juni fik partiet 16 mandater og fordoblede således sit mandattal i Folketinget.

Vil flytte kriminelle til Sjælsmark

Lige som SF, som tidligere tirsdag var til forhandlinger med Socialdemokratiet, vil De Radikale have skrottet idéen om at etablere Udrejsecenter Lindholm, som VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i finansloven sidste år.

Centret skal efter planen ligge på øen Lindholm i Stege Bugt og vil koste anslået 750 millioner kroner frem mod 2022 i etablering og drift.

De Radikale foreslår, at Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland i stedet skal huse de afviste, kriminelle asylansøgere. Til gengæld vil partiet have afviste børnefamilier ud af Sjælsmark.

»Vi kan ikke acceptere, at et samfund som Bording i Midtjylland skal tage hele byrden for samfundet ved, at der er nogle personer, som vi ikke kan sende ud«, siger Morten Østergaard med henvisning til Udrejsecenter Kærshovedgård.

»Vi skal sikre, at det lokale samfund sætter præg på udrejsecentret, ikke omvendt«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

 • Her er resultatet - klik og få detaljer

  • A
  • B
  • F
  • Ø
  • Å
  • C
  • D
  • K
  • I
  • O
  • E
  • V
  • P
  48 % 4 % 48 % 4 %
  Kilde: KMD/DR/Ritzau

  Se hele valgresultatet ›

Læs mere