Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Søndag fortsætter den kongelige undersøger, Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, møderne med partierne i rød blok om dannelsen af en ny regering.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette F. forhandler om det grønne: Ulighed må ikke stige

Danmark skal være et af de grønneste lande i verden, men uden at uligheden stiger, siger Mette Frederiksen.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Miljø, klima, natur, drikkevand, energieffektiviseringer og en ny energiaftale er på forhandlingsbordet, når De Radikale, Enhedslisten og SF søndag én efter én mødes med S-formand og kongelig undersøger Mette Frederiksen.

Netop miljø og klima var et af de områder, som vælgerne gik allermest op i under valgkampen. Den socialdemokratiske formand er overbevist om, at de fire partier kan levere på den dagsorden.

»Det flertal, som danskerne har givet stafetten, kan jo virkelig rykke. Hvis vi får muligheden, så kan vi vise vores børn og unge, at det ikke bare var snak, men at vi kan gøre Danmark til et af de grønneste lande i verden«, siger hun på vej ind til søndagens forhandlinger.

Mette Frederiksen erkender, at det ikke var finansieringen af den grønne omstilling, som der blev talt mest om i valgkampen.

»Hele opgaven er nu, at vi skal vise verden, at vi kan blive det grønneste parlament og den grønneste nation, uden at uligheden stiger«, siger Mette Frederiksen.

»Det tror jeg godt, at vi kan«, siger hun.

Må ikke lænse statskassen

De Radikale med politisk leder Morten Østergaard i spidsen er det første parti, som skal mødes med Mette Frederiksen i Landstingssalen på Christiansborg, hvor forhandlingerne om en ny regering foregår.

Østergaard siger, at skatter og afgifter kan være med til at finansiere den grønne omstilling. De Radikale vil blandt andet gerne lægge en skat på flyenes CO2-udledning.

Politiken skriver søndag, at de tre mulige støttepartier presser på for, at en ny regering med det samme tager hul på arbejdet med kørselsafgifter, også kaldet roadpricing.

»Det er vigtigt for os, at den grønne omstilling af persontrafikken ikke kommer til at lænse statskassen«, siger Morten Østergaard, som vil give Transportkommissionen, der blandt andet ser på roadpricing, ro til at arbejde.

Det er vigtigt for os, at den grønne omstilling af persontrafikken ikke kommer til at lænse statskassen

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden