Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ingen kommentarer. Ingen kommentarer. Ingen kommentarer. SF-formand, Pia Olsen Dyhr, medgiver, at det ikke fedt, at politikerne, som er involveret i regeringsforhandlingerne, er så ordknappe.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF-formand beder om tålmodighed efter mange dages forhandlinger

Pia Olsen Dyhr er træt af at komme med ikke-svar foran forhandlingslokalet, men sådan må det være lige nu.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nu 12 dage siden, at forhandlingerne om en ny regering begyndte, og formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, beder i et opslag på Facebook om tålmodighed.

»Jeg håber, at I vil være tålmodige lidt endnu – og så håber jeg, at vi kan finde sammen om et stærkt fundament for en ny centrumvenstreregering«, skriver Pia Olsen Dyhr.

Hun forstår, at dem, der ser på forhandlingerne udefra, synes, at partilederne bliver ved med at sige det samme igen og igen, når de går ind og ud af Landstingssalen på Christiansborg, hvor forhandlingerne foregår.

»Jeg skal være den første til at sige, at det da ikke er fedt efter en lang valgkamp med fuld damp på de politiske visioner pludselig at skulle stå og træde vande hver eneste dag på vej ud og ind af et forhandlingslokale«, skriver hun.

Jeg skal være den første til at sige, at det da ikke er fedt efter en lang valgkamp med fuld damp på de politiske visioner pludselig at skulle stå og træde vande hver eneste dag på vej ud og ind af et forhandlingslokale

»Men det kan nok ikke være meget anderledes lige nu, og forhåbentligt kan vi snart blive meget mere konkrete«.

Fremskridt men også knaster

Mandag var der pause i forhandlingerne mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale, og det har giver Pia Olsen Dyhr tid til at reflektere over de dage, der er gået.

»Vi er enige om mange ting – retningen først og fremmest – men når vi bliver konkrete, så bliver det sværere. Der er hele tiden fremskridt, men også knaster«, skriver hun uden at fortælle, hvad partierne er særligt uenige om.

Rød blok vandt valget med en stor margin. Efterfølgende har Socialdemokratiet med formand Mette Frederiksen i spidsen siddet for bordenden i regeringsforhandlingerne.

Mens der angiveligt er nogenlunde enighed på velfærd og klima, er Radikale Venstre uenige med resten af partierne på den økonomiske politik.

Samtidig har partiet krævet et opgør med den stramme udlændingepolitik, mens Socialdemokratiet har lovet at stå fast på den.

Det er uvist, om de officielle forhandlinger genoptages tirsdag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden