Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Regeringsforhandlingerne fortsætter tirsdag på Christiansborg efter en pausedag mandag.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette F. ser lyst på forhandlinger trods kritik af de radikale

Tirsdag mødes Enhedslisten, SF og De Radikale én efter én med S-formanden om at danne en ny regering.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en dags pause er de officielle forhandlinger om en ny regering genoptaget tirsdag eftermiddag.

»Det går godt, og for hver dag og time står det mere og mere klart, at vi virkelig kan rykke noget for det her samfund«, siger S-formand Mette Frederiksen før forhandlingerne.

Det går godt, og for hver dag og time står det mere og mere klart, at vi virkelig kan rykke noget for det her samfund

I små to uger har Enhedslisten, SF og De Radikale forhandlet med Socialdemokratiets formand og kongelig undersøger, Mette Frederiksen.

Hun fortæller, at partierne talte sammen mandag, selv om der officielt var pause i forhandlingerne, og at de nu forhandler om flere forskellige områder.

»Nu er vi helt nede i al substans, og det er et kæmpe arbejde, vi er i gang med. For jeg synes jo i høj grad, at valgets (folketingsvalget, red.) tale var, at danskerne vil have et løft på klima, forpligtende ambitiøse mål«.

»Men så er det også at få sikret en bedre balance mellem det, man kan kalde grådighed på den ene side og børnefattigdom på den anden side. Så vi har mange ting på bordet«, siger Mette Frederiksen.

Da SF's formand, Pia Olsen Dyhr, ankom til Landstingssalen på Christiansborg tirsdag eftermiddag, fortalte hun, at klima, minimumsnormeringer i daginstitutioner og børnefattigdom i øjeblikket de emner, som partierne har svært ved at blive enige om.

»Efter denne her valgkamp forventer de (danskerne, red.) jo klart noget ambitiøst på klimaområdet, og de forventer også klart, at vi leverer på vores børn«.

At vores børn skal have en bedre dagligdag, tror jeg, at vi alle sammen håber på skal ske med denne her regering

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pia Olsen Dyhr talte med perssen, inden hun gik ind til forhandlinger med Kongelig Undersøger, Mette Frederiksen.

»At vores børn skal have en bedre dagligdag, tror jeg, at vi alle sammen håber på skal ske med denne her regering«, siger Pia Olsen Dyhr.

Voldsom irritation over R

Tirsdag skriver Ekstra Bladet, at partierne i rød blok er frustrerede over, at de radikale under de igangværende forhandlinger har stillet en række bastante krav.

Baseret på flere unavngivne kilder skriver avisen, at der er en »voldsom irritation« over Radikale Venstre. Partiet beskyldes for »at stikke en kæp i hjulet og spille ud med ting, som de andre partier ikke kan leve med«.

Ifølge Mette Frederiksen er der dog ikke tegn på dette. Hun siger, at alle partier »trækker godt med«.

»Hvert parti forhandler, som de synes er rigtigst, og jeg oplever, at alle partier trækker rigtig godt med«.

»Alle partier kan jo også godt mærke, at der er en kæmpe forventning os til, at det her lykkes. Der er jo ikke nogen partiers vælgere, der har givet et mandat til, at det her ikke skal nå i mål«, siger S-formanden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden