Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tobias Nørgaard Pedersen
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Den nationale test i Biologi i 8. klasse på Terndrup Skole. Læren kan under testen, på sin egen computer, følge med i, hvor mange spørgsmål de enkelte elever har svaret på.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forhandlingspartier vil have opgør med skoletest

Socialdemokratiets mulige støttepartier vil gøre op med skoletest, og flere kommuner er selv gået i gang.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens et opgør med folkeskolens nationale test er blevet en del af de igangværende regeringsforhandlinger, har flere kommuner taget sagen i egen hånd.

Den seneste kommune i rækken er Fredensborg Kommune, som planlægger at søge om at blive undtaget fra kravet om obligatoriske test i folkeskolen i forbindelse med frikommuneforsøget.

Den samme beslutning har Aarhus Kommune, Københavns Kommune, Gribskov og Syddjurs allerede taget.

»Den test, der er i øjeblikket, er fejlbehæftet, og derfor skal man ikke have den test i hvert fald«, siger Per Frost Henriksen (S), som er formand for Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune.

Det er slet ikke nødvendigt med de nationale test. Det er en byrde, som kan frigive noget tid hos lærerne, hvis de bliver afskaffet

Udvalgsformanden henviser til, at en undersøgelse tidligere på året konkluderede, at de nationale test i folkeskolen ikke giver et retvisende billede af eleverne.

Derudover mener et flertal i byrådet, at der er prøver, test og vurderinger nok i folkeskolen.

»Det er slet ikke nødvendigt med de nationale test. Det er en byrde, som kan frigive noget tid hos lærerne, hvis de bliver afskaffet«, siger Per Frost Henriksen.

I små to uger har Socialdemokratiet forhandlet med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre om at danne en ny regering.

Vil afskaffe prøver for elever mellem 2. og 8. klasse

Tirsdag aften fortalte SF-formand Pia Olsen Dyhr, da hun kom ud af forhandlingslokalet på Christiansborg, at mødet blandt andet havde handlet om at afskaffe de omdiskuterede nationale test.

Fra eleverne går i 2. til 8. klasse er der ti obligatoriske nationale test, hvor man tester elevernes faglighed i forskellige fag for at give lærerne et indblik i den enkeltes niveau.

Til Politiken fortæller Pernille Skipper, politisk ordfører i Enhedslisten, at hun også lægger pres på Socialdemokratiet for at få afskaffet de obligatoriske nationale test i folkeskolen.

Radikale Venstre gik også til valg på at få dem afskaffet.

De tre mulige støttepartier vil afskaffe prøverne for alle klassetrin mellem 2. og 8. klasse, hvor de nationale test er obligatoriske.

Socialdemokratiets holdning har hidtil været, at børn i 2. og 3. klasse skal fritages fra testene. Mette Frederiksen ville dog ikke udtale sig til pressen, efter at forhandlingerne sluttede sent tirsdag aften.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden