Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

20 ministre trækker i arbejdstøjet - og en af hovedopgaverne er arbejdet med at sikre en differentieret pensionsalder, lød det fra Mette Frederiksen, da hun præsenterede den nye regering torsdag formiddag.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette F. vil hurtigt sikre ret til tidligere folkepension

Danmarks nye statsminister vil nå i mål med et af Socialdemokratiets store slagnumre fra valgkampen.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den vigtigste opgave er klar for statsminister Mette Frederiksen, når hun finder arbejdstøjet frem sammen med sin nydannede socialdemokratiske regering.

Det siger hun torsdag ved præsentationen af S-regeringen på Amalienborg.

»Det allerførste, vi tager hul på, er arbejdet med at sikre en differentieret pensionsalder. Altså en ret til en tidligere pension«.

»Jeg vil selv engagere mig i arbejdet med den differentierede pensionsalder, for jeg mener, det er en ualmindelig vigtig opgave«, siger hun.

Socialdemokratiet gik til valg på at indføre en ret til, at personer, der er særligt nedslidte og har været på arbejdsmarkedet i mange år, kan gå tidligere på folkepension.

Kort inden valget indgik blå blok imidlertid en aftale om seniorpension sammen med De Radikale.

Den aftale er gældende i den fælles forståelse, som Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten natten til onsdag nåede frem til efter knap tre ugers forhandlinger.

Men Mette Frederiksen vil altså have gennemført retten til en tidligere folkepension. Onsdag sagde hun, at hun 'nægter at tro på, at vi ikke kan finde et flertal i Folketinget for det'.

Klima, velfærd og balance mellem land og by

Der venter dog også andre opgaver, siger statsministeren.

»Vores opgaver bliver at tackle klimakrisen, forbedre velfærden, sikre balance mellem land og by, og sikre, at de bredeste skuldre bærer de tungeste byrder«, siger hun.

Rød blok fik med 91 mandater flertal ved valget.

Mette Frederiksen glæder sig over at kunne præsentere sit hold på i alt 20 ministre.

»Det er med meget stor glæde og ære, at jeg her kan præsentere alle danskere for Danmarks nye regering«.

»Det er ikke alene en flok, der er dygtig. Det er også et hold, som er arbejdsomme, flittige, og som har vist, at de både formår at stå tidligt op og gå sent i seng«.

Hun understreger, at regeringen skal repræsentere alle danskere, også dem, der ikke stemte på Socialdemokratiet ved folketingsvalget 5. juni.

»Vi skal tjene jer, og vi skal tjene vores land«, siger Mette Frederiksen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden