Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kommunalvalg. Islammisk Trossamfund afviser at kommentere på Hizb ut-Tahrirs udmelding, men understreger, at intet i Koranen forhindrer muslimer i at stemme ved kommunalvalget.
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

Kommunalvalg. Islammisk Trossamfund afviser at kommentere på Hizb ut-Tahrirs udmelding, men understreger, at intet i Koranen forhindrer muslimer i at stemme ved kommunalvalget.

Kommunalvalg 2013
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamisk Trossamfund opfordrer muslimer til at stemme

Hizb ut-Tahrir udmeldte tidligere i dag, at muslimer ikke bør stemme.

Kommunalvalg 2013
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Muslimer må ifølge Koranen ikke stemme til kommunalvalg.

Det mener Hizb ut-Tahrir. Den islamistiske organisation skriver i dag i en pressemeddelelse:

»At afgive sin stemme til en politiker eller et parti er ifølge Islam en bemyndigelse til at foretage en opgave. Ifald man ikke kan garantere, at hele opgaven er legitim ifølge islam, vil det islamisk set ikke være tilladt at bemyndige nogen til at foretage den opgave«, skriver Hizb ut-Tahrir og beskriver videre de illegitime opgaver i kommunen som »tildeling af alkoholbevillinger, vedtagelse af budgetter, der omfatter renter m.m«.

Men den tolkning deler foreningen Islamisk Trossamfund ikke. Talsmand Imran Shah opfordrer derimod danske muslimer til at stemme ved kommunalvalget 19. november.

»Vores holdning til at tage aktiv del i samfundet, herunder at afgive sin demokratiske stemme til kommunal- og landsvalg, er, at vi opfordrer på det stærkeste folk til at afgive deres stemme, for på den måde tager de ansvar for deres egen fremtid, og på den måde kan de ændre situationen herhjemme«, siger Imran Shah og understreger, at der ikke er noget i Koranen, som forhindrer muslimer i at stemme.

»På ingen måde«, siger han.

En fattig valgdeltagelse

Imran Shah afviser at kommentere Hizb ut-Tahrirs tolkning af Koranen.

»Hvad andre mener om den sag, det bekymrer vi os ikke særligt meget om«, siger han og forklarer, at Islamisk Trossamfund har sat flere projekter i søen for at øge valgdeltagelsen blandt danske muslimer.

»Vi forsøger at påvirke på alle niveauer i forhold til at få dem til at tage stilling og udfylde en stemmeseddel. Det gør vi blandt andet i fredagsbønnen og igennem vores søndagsundervisning. Valgdeltagelsen blandt minoritetsdanskere med etnisk baggrund er ikke så høj, som den burde være, og det prøver vi at lave om på«, siger han.

Mens 36,9 procent af indvandrerne fra ikkevestlige lande gik i valgboksen ved sidste kommunalvalg i 2011 for at sætte sit kryds, stemte kun 31,7 procent af deres efterkommere. Det er markant lavere end valgdeltagelsen for etniske danskere, der landede på 67,6 procent.

Foreningen for Flygtninge- og Indvandrerkvinder (tidl. FAKTI, red.) har i forbindelse med kommunalvalget lavet en folder for at fremme valgdeltagelsen blandt minoriteter.

Er man i tvivl om, hvordan valghandlingen foregår, kan folderen læses her(eksternt link).

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden