Ny. Kenneth Muhs fra Venstre ser ud til at ende som borgmester i Nyborg Kommune.
Foto: Venstre

Ny. Kenneth Muhs fra Venstre ser ud til at ende som borgmester i Nyborg Kommune.

Kommunalvalg 2013

SF'er om borgmesterkup: Han pisser på demokratiet

Venstres Kenneth Muhs overtager borgmesterkæden i Nyborg efter kup.

Kommunalvalg 2013

Der har de seneste dage udspillet sig et drama om borgmesterposten i Nyborg.

En partioverløber, Jan Reimar Christensen, tog springet fra Socialdemokraterne til Venstre og ændrede dermed mandatfordelingen.

Og den røde fløj må nu sande, at Venstre og Dansk Folkeparti holder fast i at bruge den nye mandatfordeling til at sikre Venstres spidskandidat Kenneth Muhs borgmesterkæden.

»Jeg får fysisk kvalme. Kenneth Muhs har stået med en glorie over hovedet og messet om en bred konstituering, og nu står han og pisser på demokratiet på den måde, som han gør. Og det er uacceptabelt«, sagde SF's spidskandidat Thomas Laursen på et netop overstået pressemøde, hvor Socialdemokraterne og SF var repræsenteret.

Også den snart tidligere borgmester Erik Christensen var tydeligt skuffet og kaldte forløbet for »nedbrydende for lokalsamfundet«.

LÆS OGSÅ

Erik Christensen stod ellers til at blive genvalgt, efter at stemmerne fra kommunalvalget 19. november var talt op.

Men da byrådsmedlemmet Jan Reimar Christiansen, som skrabede 184 personlige stemmer sammen, valgte at skifte fra Socialdemokraterne til Venstre, tippede vægtskålen over til den modsatte fløj, og Venstre og Dansk Folkeparti fik dermed et smalt flertal på 13 ud af 25 mandater.

Går alligevel efter en bred konstitueringsaftale

Selv om Kenneth Muhs nu sidder med flertallet, har han gennem hele dagen fortalt, at det var en prioritet for ham at ende med en bred konstituering.

Han siger, at han er opmærksom på, at den nye situation »tager noget tid at fordøje« for de involverede partier.

De har nu alle muligheder for at indgå en bred konstituering, men forslaget er ikke til forhandling.

Og på trods af at skuffelsen syntes svær at sluge, ser det nu ud til, at den røde fløj er klar til at lægge skuffelsen bag sig og indgå i en bred konstitueringsaftale.

LÆS OGSÅ

»Vores vælgere har krav på, at vi lægger følelserne til side og arbejder for at føre den politik, de har stemt på«. sagde Thomas Laursen.

Den kuppede fløj har derfor sendt et forslag af sted til Venstre og Dansk Folkeparti, der indebærer, at den røde fløj får vieceborgmesterposten, formandsposterne i fire ud af kommunens otte udvalg samt formandsskabet i kommunens aktieselskab Nyborg Forsyning og Service. Derudover er det et krav, at alle partier er repræsenteret i økonomiudvalget.

»De har nu alle muligheder for at indgå en bred konstituering, men forslaget er ikke til forhandling«, siger Erik Christensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden