Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Valgløfte. Toiletterne på 27 skoler er allerede renoveret, men nu lover Jesper Christensen (S) at sætte fart på de sidste 40.
Foto: Linda Johansen(Arkiv)

Valgløfte. Toiletterne på 27 skoler er allerede renoveret, men nu lover Jesper Christensen (S) at sætte fart på de sidste 40.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoleborgmester: Lover nye toiletter på 40 skoler

Jesper Christensen (S) lover renovering af alle udtjente folkeskoletoiletter.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I årevis har skolebørn i København holdt på vandet i løbet af skoledagen, og i årevis har der været snak om at forbedre børnenes dårlige toiletforhold.

Nu skal der for alvor gøres noget ved sagen, siger Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation.

LÆS OGSÅ »Folkesundhedsfolk, elever og andre siger, at toiletforholdene ikke er i orden. Vi kan ikke være bekendt, at vores børn skal leve med toiletter, der er ulækre at besøge, med det resultat, at de holder sig en hel dag«, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Speeder renovering op
Hans mål er at få bevilget 50 millioner kroner til at renovere toiletterne på de 40 skoler i København, der stadig har gamle og udtjente toiletter. Pengene skal bevilges ved forhandlingerne til marts.

Forud for kommunalvalget i november har overborgmester Frank Jensen (S) annonceret, at han vil fortsætte renoveringen af skolerne i den kommende valgperiode. 27 skoler er blevet renoveret, men på de resterende 40 står toiletterne først for, siger Jesper Christensen:

Vi kan ikke være bekendt, at vores børn skal leve med toiletter, der er ulækre at besøge

»Jeg vil se, om vi ikke kan komme i mål med det her og få prioriteret vores skoletoiletter, så vi én gang for alle kommer i mål med dem«.

Hvordan kan vi være sikre på, at der sker noget?

»Mit mål er, at vi nu samles om at få det løst, så vi ikke skal have snakken igen. Vi har vist, at vi vil renoveringsvejen på de københavnske folkeskoler. Jeg vil bare gerne have, at vi speeder op med toiletterne«.

V: Toiletstunt er valgflæsk

Men det er valgflæsk, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der sidder i børne- og ungdomsudvalget for Venstre.

Hvis toiletforholdene betød så meget, havde han taget problemet med til budgetforhandlinger for en måned siden, siger hun.

LÆS OGSÅ

»Børnene sidder stuvet sammen i nogle bittesmå lokaler, hvor de dybest set næsten ikke kan trække vejret og koncentrere sig om undervisningen. Det er et vigtigere sted at sætte ind i stedet for at komme ud med sådan et valgstunt med at fikse toiletter«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden