0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Inspireret af Gladsaxe: København vil betale forældre for at holde børn hjemme

København har endnu ikke institutionspladser til alle børn i kommunen og tilbyer nu at refundere forældrebetalingen, hvis børnene holdes hjemme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Alle daginstitutioner har holdt lukket, men tilbudt nødpasning til enkelte børn. Institutionen Havblik på Amager skal nu til at åbne op igen for end nødpasning.

København

Daginstitutionerne i dele af Københavns kommune kan ikke følge med behovet for pasning, efter at regeringen har besluttet at de skal genåbne på en sundhedsfagligt forsvarlig måde. Derfor vil hovedstaden nu belønne forældre, der er i stand til at passe deres børn derhjemme, skriver København i en pressemeddelelse.

Forældrene vil kunne få refunderet deres betaling til daginstitutionen. Initiativet er inspireret af et lignende tiltag i Gladsaxe Kommune.

»Der er stadig mange forældre, der er hjemsendt, og derfor vil det være en stor hjælp, hvis flere af dem, der kan, holder deres børn hjemme lidt endnu. Derfor er vi nu også enige om at lave en model, hvor man ikke skal betale for pasningen, hvis man holder sine børn hjemme«, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i pressemeddelelsen.

Onsdag åbner 124 dagtilbud i København og torsdag åbner yderligere 113 dagtilbud.

»De sundhedsfaglige retningslinjer stiller nye krav om plads, og det betyder selvfølgelige, at der ikke er 100 procent kapacitet fra hverken onsdag eller torsdag. Mange steder er der heldigvis plads til de børn, der kommer, og så er der andre steder, hvor vi skal være mere kreative og inddrage nye lokaler og udearealer – det arbejder vi benhårdt på. Der bliver time for time fundet pladser, og det vil efter alt at dømme være få institutioner med forældre, der ikke kan få opfyldt deres behov for pasning«, siger Jesper Christensen i pressemeddelelsen.

Der er for eksempel lavet en aftale med Københavns Professionshøjskole om at låne lokaler i Carlsbergbyen lige som det gamle Københavns Bymuseum skal bruges til undervisning.

Læs mere:

Annonce

Læs mere