Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Venstre vil afbureaukratisere velfærden

Der skal være mindre papir og mere tid til omsorg i den offentlige sektor, erklærer Anders Fogh Rasmussen (V).

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre vil sætte gang i en afbureaukratiseringsreform, der skal sikre mindre administrativt arbejde til de offentligt ansatte.

Det lover statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen.

»Vi vil afvikle papirbøvl. Der skal være mindre papir og mere tid til omsorg«, sagde Fogh i dag på et pressemøde, hvor afbureaukratiseringsreformen blev præsenteret.

»Vi inviterer de offentligt ansatte til simpelt hen at udfordre systemdanmark«.

Bøvlet skal måles
Som indledning til reformarbejdet skal det administrative bøvl i det offentlige måles.

»Vi vil lægge ud med at måle, hvilke byrder Folketinget og regeringen har skabt for de ansatte i den offentlige sektor«, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Et centralt element i reform bliver fri-institutioner i udvalgte kommuner. Samtidig skal de ansatte på bestemte områder have frie hænder til selv at tilrettelægge deres arbejde. Det skal »fremme nytænkning«.

»Vi ser i øvrigt også gerne, at den her tanke smitter af på overenskomsterne. Det kender vi fra det private arbejdsmarked. Altså en mulighed for, at de her fri-institutioner også kan komme fri af noget regelgivning, der har et overenskomstmæssigt udspring«, siger Lars Løkke Rasmussen.

VK kritiseres for selv at skabe mere papirarbejde

VK-regeringen er blevet kritiseret for at have pålagt de ansatte i især kommunerne mange flere administrative byrder.

Især på grund af øget kontrol med kvaliteten af de offentlige serviceydelser. Men også det frie valg er blevet kritiseret for at skabe mere administration.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden