Venstre vil afbureaukratisere velfærden

Der skal være mindre papir og mere tid til omsorg i den offentlige sektor, erklærer Anders Fogh Rasmussen (V).

Politik

Venstre vil sætte gang i en afbureaukratiseringsreform, der skal sikre mindre administrativt arbejde til de offentligt ansatte.

Det lover statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen.

»Vi vil afvikle papirbøvl. Der skal være mindre papir og mere tid til omsorg«, sagde Fogh i dag på et pressemøde, hvor afbureaukratiseringsreformen blev præsenteret.

»Vi inviterer de offentligt ansatte til simpelt hen at udfordre systemdanmark«.

Bøvlet skal måles
Som indledning til reformarbejdet skal det administrative bøvl i det offentlige måles.

»Vi vil lægge ud med at måle, hvilke byrder Folketinget og regeringen har skabt for de ansatte i den offentlige sektor«, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Et centralt element i reform bliver fri-institutioner i udvalgte kommuner. Samtidig skal de ansatte på bestemte områder have frie hænder til selv at tilrettelægge deres arbejde. Det skal »fremme nytænkning«.

»Vi ser i øvrigt også gerne, at den her tanke smitter af på overenskomsterne. Det kender vi fra det private arbejdsmarked. Altså en mulighed for, at de her fri-institutioner også kan komme fri af noget regelgivning, der har et overenskomstmæssigt udspring«, siger Lars Løkke Rasmussen.

VK kritiseres for selv at skabe mere papirarbejde

VK-regeringen er blevet kritiseret for at have pålagt de ansatte i især kommunerne mange flere administrative byrder.

Især på grund af øget kontrol med kvaliteten af de offentlige serviceydelser. Men også det frie valg er blevet kritiseret for at skabe mere administration.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce