Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Transportminister Carina Christensen afviser Venstres trafiksordførers udspil om afgifter på de danske motorveje.
Foto: BORBERG THOMAS

Transportminister Carina Christensen afviser Venstres trafiksordførers udspil om afgifter på de danske motorveje.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Transportminister afviser vejafgifter

Transportminister Carina Christensen (K) ønsker ikke at diskutere Venstres trafikordførers tanker om at indføre vejafgifter.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilister skal ikke betale for at køre på den danske veje.

Transportminister Carina Christensen (K) afviser fortsat at indføre vejafgifter, selv om Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har luftet muligheden for at indføre den såkaldt 'østrigske model'.

Den indebærer, at bilister skal købe et mærkat til forruden for at kunne køre på motorvejsnettet.

Carina Christensen ønsker ikke umiddelbart at kommentere Kristian Pihl Lorentzens udtalelser, men gennem Transportministeriets pressechef siger hun, at hun står ved sit udsagn om, at afgifter på vejene ikke kommer på tale.

Kjær mere positiv Carina Christensens partifælle, politisk ordfører Henriette Kjær, er mere positiv over for tanken om vejafgifter, så længe at danske bilister samlet set ikke kommer af med flere penge.

»Det er da en diskussion værd at omlægge afgiftssystemet på længere sigt, sådan at man i højere grad betaler for, hvor og hvornår og hvor meget man kører. Vi står ikke over for at skulle ændre det lige her og nu, men på sigt kunne jeg godt forestille mig sådan et system. Det er selvfølgelig noget fornuftigt i, at dem, der slider mest på vejene, også betaler mest«, siger Henriette Kjær.

Til diskussion

Henriette Kjær vil ikke at tage specifik stilling til konkrete afgiftsmodeller. Men hun slår fast, at forskellige muligheder for vejafgifter skal diskuteres.

»Jeg vil slet ikke afvise eller tage stilling til konkrete modeller nu. Nu er det vigtigt, at vi får en ordentlig diskussion om, hvad staten kan finansiere. Hvis vi kan få en bedre infrasruktur ved at kræve afgifter, er vi parate til det«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden