Foto: Martin Lehmann
Politik

Pia K.: Jeg har flyttet mig

I 1997 ville DF-leder Pia Kjærsgaard bevare forældres ret til at slå deres børn. Hun har ændret holdning, men lever med, at det har Søren Krarup ikke.

Politik

Pia Kjærsgaard erkender blankt, at hun har ændret holdning til revselsesretten, siden hun i 1997 var imod, da et flertal afskaffede retten til at slå sine børn.

»Ja, jeg har ændret opfattelse. Det er jeg overbevist om, at man også har hos Venstre og de konservative. I dag er der en anden tilgang til det med børn og børneopdragelse«, siger Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

Fætrene har ikke flyttet sig
Søren Krarup har i den aktuelle strid med Pia Kjærsgaard om holdningen til revselsesretten påpeget, at DF-lederen selv var imod afskaffelsen i 1997. Derfor vil Krarup ikke acceptere, at han bliver sat på plads af partitoppen for at forsvare forældres ret til at straffe deres børn med en lussing eller en endefuld.

»Jeg har flyttet mig. Søren Krarup og Jesper Langballe har åbenbart ikke flyttet sig«, siger Pia Kjærsgaard.

Hun påpeger, at hun hele tiden har været klar over, at de to fætre har den holdning.

»Selvfølgelig ville jeg ønske, at de ville holde den for sig selv«.

Atomkraft på Rådhuspladsen
Men det får ingen konsekvenser for Søren Krarup, at han i et debatindlæg i Politiken fremturer med sine synspunkter, selv om han i sidste uge blev sat grundigt på plads af Pia Kjærsgaard.

Da revselsesretten blev afskaffet i 1997, var også V og K imod.

»Men i dag er der jo ingen, der kunne forestille sig, at man skulle kræve revselsesretten genindført. Det svarer jo til at foreslå, at der skulle ligge et atomkraftværk på Rådhuspladsen«, siger Pia Kjærsgaard.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce