Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Karen Jespersen er færdig som velfærdsminister (arkivfoto).
Foto: MARIA FONFARA

Karen Jespersen er færdig som velfærdsminister (arkivfoto).

Politik

Karen Jespersen træder tilbage

Velfærdsminister Karen Jespersen har meddelt, at hun trækker sig fra sin post.

Politik

Velfærdsminister Karen Jespersen har meddelt, at hun trækker sig fra sin post.

Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

»Jeg har meddelt statsminister Anders Fogh Rasmussen, at jeg ønsker at fratræde som velfærdsminister. Jeg har været utrolig glad for at være medlem af regeringen og for at være velfærdsminister. Når jeg alligevel ønsker at gå af, er årsagen den, at der efter min mening er samlet for mange og for forskellige ansvarsområder under Velfærdsministeriet«, skriver Karen Jespersen.

Fortsætter i folketingsgruppen

Som velværdsminister har Karen Jespersen en lang række ansvarsområder. Hun er således både socialminister, indenrigsminister, boligminister, ligestillingsminister og til dels familieminister.

»Jeg har altså arbejdet hårdt for ikke bare at reagere på de problemer, der dagligt opstår, men også for at vise nye veje. Men alligevel går der uforholdsmæssigt megen tid med driften af de sager, der rutinemæssigt kommer strømmende, når området er så stort, som det er tilfældet. Det kommer i sig selv til at udgøre en barriere for at gennemføre den nødvendige fornyelse af velfærdspolitikken«, skriver Karen Jespersen.

Hun understreger, at hun ikke træder ud af politik men fortsætter i Venstres folketingsgruppe.

»Jeg glæder mig til nu at blive aktivt medlem af Venstres folketingsgruppe. Mit engagement i politik er usvækket, og dette er bestemt ikke et farvel til politik. Jeg bliver på min ministerpost indtil min afløser er fundet.«

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce