Ebbe Lundgaard sad som kulturminister i Nyrup-regeringen fra 1996 til 1998. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Borberg

Ebbe Lundgaard sad som kulturminister i Nyrup-regeringen fra 1996 til 1998. (Arkivfoto)

Politik

Tidligere kulturminister er død

Den tidligere radikale kulturminister Ebbe Lundgaard er død i nat af kræft.

Politik

Den tidligere radikale kulturminister Ebbe Lundgaard døde i nat i sit hjem af kræft efter et års sygdom.

Det oplyser hans ven Lars Kaspersen på vegne af familien til Ritzau. Ebbe Lundgaard blev 64 år.

Ebbe Lundgaard var brugte meget af sit liv i højskolebevægelsen og var blandt andet lærer på Grundtvigs Højskole og forstander på Skælskør Folkehøjskole og Brandbjerg Højskole. Han blev trukket ind i radikal politik og fik plads i partiets hovedbestyrelse i 1986 og en plads i Skælskør Byråd i 1990.

Forlod de radikale Da Nyrup-regeringen skulle bruge en ny kulturminister i 1996, trådte han til, og sad på posten indtil 1998.

Samme år blev han valgt som formand for FDB, hvor han arbejdede indtil juni 2008. Året før opgav han sin plads i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse, som han havde siddet i siden 1986, og forlod partiet. Han fulgte sine gamle partifæller Naser Khader og Anders Samuelsen ind i det nystiftede Ny Alliance.

Gik fra Alliancen

Da partiet gik til folketingsvalg i november 2007, var han på stemmeseddelen, men fik ikke stemmer nok til en plads i Folketinget. Allerede i begyndelsen af 2008 forlod han Ny Alliance igen og vendte tilbage til sit gamle parti.

»Ny Alliance har valgt at placere sig som et entydigt borgerligt parti, der har aflagt faneed om altid at støtte V og K, og så er det ikke mere et projekt, jeg kan støtte«, sagde Ebbe Lundgaard dengang.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden