Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tobias Selnæs Markussen
Foto: Tobias Selnæs Markussen

»Vi må være realistiske og erkende, at vi ikke kan undgå, at ledigheden stiger«, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen. (Arkivfoto)

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Claus Hjort Frederiksen: Ledighed kan ikke undgås

Finansministern havde frygtet eksplosiv stigning af ledige, men situationen er uundgåelig på grund af krisen, siger han.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Finansminister Claus Hjort Frederiksen havde frygtet, at 10.600 flere danskere stod uden job i marts, og ifølge kassemesteren for Danmarks økonomi er krisens omfang så ukendt, at en stigende ledighed ikke kan undgås.

»Ingen kender hverken længden eller dybden af den nuværende krise. Vi må være realistiske og erkende, at vi ikke kan undgå, at ledigheden stiger. Der findes ikke den skattenedsættelse eller offentlig udgiftspost, som kan modvirke faldet i den internationale efterspørgsel og få tyskerne, svenskerne eller amerikanerne til at købe flere danske varer«, siger Claus Hjort Frederiksen i en meddelelse fra Finansministeriet.

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort ledighedstal for marts. Den sæsonkorrigerede ledighed er steget med 10.600 personer fra februar til marts til et niveau på 82.100 personer, svarende til 2,9 pct. af arbejdsstyrken.

»Mange nye initiativer i søen« »Vi har været igennem nogle hårde måneder med mange varslede afskedigelser, og derfor havde vi frygtet, at stigningen i ledigheden ville tage til. Derfor har vi sat særdeles mange nye initiativer i søen, som vil virke med stigende styrke gennem resten af året«, siger Claus Hjort.

Finansministeren har tidligere udtalt, at der ikke findes nogen mirakelkur mod den økonomiske krise og har hidtil afvist en stor forkromet hjælpepakke for at få sparket økonomien i gang, sådan som oppositionen ellers har krævet.

Hjort: Myte at regeringen sover i timen

I stedet for en stor hjælpepakke satser regeringen på drypvise tiltag som bankpakken, renoveringspuljen og fremskudte anlægsprojekter, og ifølge Hjort er det en myte, at regeringen sover i timen mens tusindvis af danskere mister deres arbejde hver måned.

»Vi er et af de lande i EU, der aktuelt har planlagt den største samlede lempelse i 2009 og 2010. Samlet vurderes de finanspolitiske lempelser mv. i 2009 og 2010 at betyde, at beskæftigelsen vil være omkring 30.000 personer højere og ledigheden 25.000-30.000 personer lavere, end den ellers ville have været. Hertil kommer blandt andet, at de korte renter er faldet væsentligt siden efteråret«, siger Claus Hjort som ikke afviser nye tiltag.

»Regeringen vil heller ikke tøve med at tage yderligere skridt, hvis situationen påkræver det. Vi handler hele tiden ansvarligt«, understreger han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel

Morten Langkilde

Tag på underjordisk safari i Jylland

Eva Holtegaard-Kasler

Smagsoplevelser i Djursland:  Spis tang, vegetarisk eller traditionel dansk mad