Lars Løkke Rasmussen hilser på EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso ved dagens pressemøde.
Foto: YVES LOGGHE/AP

Lars Løkke Rasmussen hilser på EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso ved dagens pressemøde.

Politik

Løkke: Vi skal stemme om euroen

Danskerne skal stemme om kronens afskaffelse i denne valgperiode, siger statsministeren.

Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker en dansk euro-afstemning i denne valgperiode.

»Det er mit mål, for jeg ønsker, at Danmark skal være et fuldgyldigt medlem af EU«, siger Løkke efter en arbejdsfrokost i Bruxelles med EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso.

Sådan lød ordene, efter at Løkke for første gang som statsminister mødte Jose Manuel Baroso.

Tvivlen er fejet af banan
Løkke dragede ellers tvivl om tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens ønske om at afholde euroafstemning i denne valgperiode ved sin tiltrædelsestale i Folketinget. Her sagde han, at det skal ske, når tiden er moden.

Nu understreger Løkke, at det er et stærkt ønske at komme af med det danske forbehold - og gerne inden for denne valgperiode. Men der er to hindringer, der skal af vejen, før han vil sætte en dato for afstemningen.

EU's traktatmæssige krise skal være på plads, og på den danske hjemmebane, skal det politiske klima være klar til en afstemning.

Flertallet skal først være på plads
»For at afholde en afstemning om euroen, skal vi have stærk politisk opbakning i det danske parlament, og der er umuligt at sætte en deadline, før det er på plads«, siger han. Uderforstået at SF bakker op om afstemningen.

Men danskerne kan altså se frem til en afstemning inden for få år, hvis det står til statsministeren.

Vi har allerede euro
»Det er mit mål at afholde en afstemning om euroen i denne vaglperiode, fordi vi har en fast valutakurs, så vi har allerede euro i Danmark. Vi har bare besluttet at kalde det danske kroner«.

Derfor er det i dansk interesse at komme med i euroen, mener statsministeren, der først vil beslutte sig, når han er sikker på, at det bliver et ja og ikke et nej.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce