Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Niels Christensen
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke trækker i land om tronfølgelov

Statsministeren må dementere egne udtalelser om, at 'enigt Folketing' står bag den nye tronfølgelov.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen må trække i land, efter at han har hævdet, at 'et enigt Folketing' står bag den nye tronfølgelov.

Efter at Enhedslisten har krævet et dementi, erkender statsministeren, at Liste Ø ikke har stemt for loven, som kommer til folkeafstemning på søndag.

»Det er korrekt, at Enhedslisten - efter at have stemt for loven 1. gang - som det eneste parti undlod at stemme, da loven blev vedtaget 2. gang i Folketinget. Men det ændrer ikke på, at et stort set samlet Folketing står bag loven om ligestilling mellem drenge og piger i retten til at arve tronen«, siger statsministeren.

Enhedslisten: Stem blankt Enhedslistens krav skyldes, at Lars Løkke Rasmussen har forsvaret Statsministeriets omstridte kampagnefilm om tronfølgeloven netop med henvisning til, at hele Folketinget står bag loven.

Men Enhedslisten opfordrer vælgerne til at stemme blankt ved folkeafstemningen med henvisning til, at partiet hverken vil legitimere det nuværende monarki eller medvirke til at gøre det sværere senere at ændre grundloven ved nu at ændre tronfølgeloven.

»Vi har tidligere protesteret over, at Statsministeriet bruger offentlige midler til en ensidig kampagne for et ja ved folkeafstemningen om tronfølgerlovgivningen. Det er i strid med de grundlæggende principper for statslig oplysning forud for et valg eller en folkeafstemning og er i sig selv slemt nok. Men når statsministeren direkte i strid med sandheden hævder, at det er et enigt folketing, der står bag tronfølgeloven, så kræver det et dementi«, siger partiets gruppeformand, Per Clausen.

Kampagne går skridtet videre

Statsministeriet kritiseres nemlig for ikke blot at opfordre danskerne til at stemme ved afstemningen om ligestilling i tronfølgeloven.

Kampagnen fra Statsministeriet går skridtet videre og opfordrer danskerne til at stemme ja til en ændring af loven, lyder kritikken.

Senest forsvarede Lars Løkke Rasmussen tirsdag i TV 2 Nyhederne kampagnefilmen, fordi tronfølgeloven drejer sig om at skabe ligestilling også i kongehuset.

»Det er ikke noget, jeg bare synes. Det er noget, et enigt Folketing synes«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden