Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: BORBERG THOMAS
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2 undskylder anklage om kønsskifte

Tv-program kørte af sporet, da værten Kamilla Walsøe kaldte EP-kandidat Britta Thomsen for en mand. Nu undskylder redaktør.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det kørte mildest talt lidt af sporet i morges, og det er ikke noget, vi synes er sjovt på nogen måde. Det er slet ikke den tone, vi forsøger at ramme i programmet«, siger TV2-redaktør på Go'morgen Danmark, Jes Schrøder, til Ritzau.

Han er alt andet end stolt af, at værten Kamilla Walsøe i morges sagde, at socialdemokraternes medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen tidligere har været en mand.

Tager beskyldningen pænt Britta Thomsen har dog taget anklagen pænt og vil optræde i fredagens program for at rede trådene ud.

»Jeg ved ikke helt, om det var værtens forsøg på humor, som jeg bare ikke forstod. Men det var da i hvert fald en nyhed for mig«, siger Britta Thomsen, der genopstiller til parlamentet som nummer to på socialdemokraternes liste, til Ritzau.

»For at være helt ærlig synes jeg ikke, at det var så sjovt, men jeg tager det som en mand«, siger Britta Thomsen og afslører, at hun godt kan se det komiske i situationen.

Ingen konsekvenser for Kamilla Walsøe
Redaktør Jes Schrøder forklarer, at de uheldige kommentarer bygger på »en blanding mellem misforståelser og dårlig briefing af værten«. Derfor er der heller ikke lagt op til konsekvenser for Kamilla Walsøe.

»Det er en kollektiv opgave at lave de her programmer, så det er ikke værterne alene, der har ansvaret, selvom det tit er dem, der er i skudlinjen. Men de skal jo selvfølgelig tænke sig om, inden de siger sådan noget«, siger Jes Schrøder.

Mest sexede kandidat

Den uheldige situation opstod direkte på landsdækkende tv i morges, da morgenværterne Anders Breinholt, Kamilla Walsøe og vejrværten Peter Tanev taler om Sex og Samfunds kåring af Britta Thomsen som den mest sexede kandidat ved valget.

»Vi kan fortælle som bonusoplysning, at det tidligere var en mand. Britta var tidligere en mand«, siger Walsøe, mens seerne kan se et billede af politikeren.

»Jeg bliver nødt til at spørge: Sagde du før, at Britta tidligere var en mand?«, spørger en mildest talt forundret Peter Tanev kort efter.

Kamilla Walsøe svarer ja to gange, inden værterne hopper videre til det næste indslag i udsendelse.

Redaktør Jes Schrøder kalder udtalelserne for »en 100 procent forbier«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden