Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har ikke blandet sig i rydningen af Brorsons Kirke, forsikrer hun.
Foto: Martin Bubandt

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har ikke blandet sig i rydningen af Brorsons Kirke, forsikrer hun.

Politik

Birthe Rønn: Jeg tilkaldte ikke politiet

Hjemsendelsesaftalen med Irak står fast, siger integrationsministeren, der afviser at have blandet sig i kirkerydning.

Politik

Tvangshjemsendelsen af de irakere, der indtil i nat opholdt sig i Brorsons Kirke på Nørrebro, foregår helt efter bogen.

Det siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), der afviser spekulationer om, at regeringen skulle have bedt politiet om at rykke ind i kirken og anholde irakerne i nat.

»Folketinget vedtager lovene. Politiforretningernes nærmere udførelse skal politikerne holde sig langt væk fra, for det har de ikke begreb om«, siger Birthe Rønn Hornbech i en skriftlig kommentar til Berlingske Tidende.

Hun tilføjer, at politiet har en særlig afdeling for udsendelser, som tager sig af hjemsendelserne.

R: Ligner politisk bestillingsarbejde I sidste uge opfordrede Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, regeringen til at komme i gang med at få hjemsendt de omkring 30 irakere, der har opholdt sig i kirken siden maj.

Det får den radikale næstformand, Morten Østergaard, til at kalde nattens politiaktion for »politisk bestillingsarbejde«.

»Det virker som om, at Pia Kjærsgaard har presset Birthe Rønn, og at hun har bedt politiet ryde kirken. Jeg synes, det er mærkeligt, at det skulle foregå i nattens mulm og mørke«, siger han til Ritzau.

Irak sår tvivl om hjemsendelser
I aftes kom det frem, at den irakiske premierminister Nuri al-Maliki benægtede, at Irak har hjemsendelsesaftaler med nogen som helst lande.

»Vi har meddelt, at vi afviser at tage imod én eneste af dem, hvis personen bliver tvangshjemsendt til os«, meddeler premierministeren på den irakiske regerings officielle hjemmeside.

Stoler på aftalen

Irak såede en lignende tvivl om hjemsendelsesaftalen i maj, men integrationsministeren tager de irakiske udtalelser roligt:

LÆS OGSÅ

»Vi har en aftale og har tillid til, at de irakiske myndigheder holder ord«, skriver hun i en kommentar til politiken.dk.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden