Tilbage i 1990'erne var Torben Lund en af toppolitikerne hos Socialdemokraterne. På S-kongressen i 1998 blev han valgt som partiets spidskandidat til EU-parlanmentsvalget. Arkivfoto.
Foto: Finn Frandsen

Tilbage i 1990'erne var Torben Lund en af toppolitikerne hos Socialdemokraterne. På S-kongressen i 1998 blev han valgt som partiets spidskandidat til EU-parlanmentsvalget. Arkivfoto.

Politik

Kritisk Torben Lund har forladt S

Torben Lund har i al ubemærkethed meldt sig ud af Socialdemokraterne i protest mod partiets populisme og højredrejning.

Politik

Den tidligere sundhedsminister og EU-parlamentariker Torben Lund har meldt sig ud af Socialdemokratiet. Selv om Torben Lund i flere år offentligt har kritiseret partiets højredrejning under den nuværende formand, Helle Thorning-Schmidts, har han gået stille med dørene med, at han meldte sig ud af partiet ved årsskiftet 2006/2007.

LÆS INDLÆG

»Der blev for langt mellem det, partiet mente. og det, som jeg mente. Selv om jeg i bund og grund føler mig som en socialdemokrat, så må jeg konstatere, at partiet har bevæget sig væk fra det, som jeg opfatter som socialdemokratisk politik specielt inden for rets- og udlændingepolitikken«, siger Torben Lund som ikke har fortalt om sin udmeldelse før nu.

Langt CV
Torben Lund blev første gang valgt til Folketinget i 1981 og var sundhedsminister i Poul Nyrup Rasmussens regering fra 1993 til 94, hvorefter han blev partiets politiske ordfører.

I 1999 skiftede Torben Lund Folketinget ud med Europaparlamentet, inden han i 2004 vendte hjem for at blive tv-redaktør på DK4. I 2006 skrev han erindringsbogen 'Hjertesager - i og uden for politik'.

Torben Lund har altid tilhørt venstrefløjen i Socialdemokratiet, den såkaldte Auken-fløj, og han har senest kritiseret den nuværende partiledelse for at støtte VK-regeringens kamp for at få tvangshjemsendt de afviste irakiske asylansøgere.

Lund: Thorning taler usandt

»Det passer jo ikke, når Helle Thorning-Schmidt hævder, at loven kræver, at de bliver sendt tilbage. Den afgørelse ligger i Integrationsministeriet, der frit kan afgøre, om tvangshjemsendelse skal ske eller ej. Socialdemokratiet er blevet alt for populistisk. Når det drejer sig om retspolitik, så tror partiet jo, at bare man kriminaliserer og straffer så hårdt som muligt, så løser alle problemer sig og alt bliver godt. Men det er et helt galt spor«, siger Torben Lund.

Den nu tidligere socialdemokrat har ikke meldt sig ind i et andet parti.

»Jeg er en fri fugl«, siger Torben Lund.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce