Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Venstre vil ikke have unge under 15 år ind og ruske tremmer, men partiet forestiller sig at flytte dem, som tages i kriminalitet, til en anden by. (Arkivfoto)

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre vil afskaffe den kriminelle lavalder

Det skal være slut med at mindreårige presses til at begå kriminalitet, fordi de ikke kan straffes, mener Venstres retsordfører.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helt væk med den kriminelle lavalder og frem med den varme hånd i en ny by, i en ny skole. Sådan lyder et opsigtsvækkende forslag fra Venstres retsordfører, Kim Andersen.

Han tager dermed tråden op fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sin tiltrædelsestale i går åbnede for at sænke lavalderen fra de nuværende 15 år. Det skriver Berlingske Tidende.

»Vi skal have åbnet for en fordomsfri diskussion af et væsentligt samfundsproblem, hvor mindreårige skubbes foran de ældre til at begå kriminalitet, fordi man spekulerer i, at de ikke kan straffes. Det må vi til livs. Det er vigtigt for mig at sige, at de ikke skal ind og ruske tremmer. De skal med en kærlig, varm hånd hjælpes på vej igen«, siger Kim Andersen.

Han forestiller sig, at der kan blive tale om at flytte unge til en ny by, hvor de kan komme til at bo med pædagoger. Dog understreger han, at alt andet skal være afprøvet.

Dansk Folkeparti støtter forslaget Dansk Folkepartis Peter Skaarup er enig:

»Vi forestiller os, at man opretter såkaldte ungdomsdomstole, hvor der blandt dommerne er en særlig pædagogisk indsigt i, hvad det vil sige at have med unge mennesker at gøre«, siger han.

Ekspert afviser ikke forslaget

Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Aalborg Universitet og ekspert i bandekriminalitet, siger, at man i dag ser kriminalitet, man ikke så for ti år siden:

»En model kunne være, at der er nogle typer af kriminalitet, hvor man kan suspendere den kriminelle lavalder«, siger han.

Regeringen har nedsat en ungdomskommission, som til sommer kommer med sine forslag til, hvad man bl.a. skal gøre ved unge kriminelle under 15 år.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden