Afsløret .Ingen kommentarer. Sådan siger Bendt Bendtsen gennem sin sekretær i Bruxelles. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Borberg

Afsløret .Ingen kommentarer. Sådan siger Bendt Bendtsen gennem sin sekretær i Bruxelles. (Arkivfoto)

Politik

Bendt Bendtsen pyntede på sit CV

Den tidligere vicestatsminister påstår, at han har en Højere Handelseksamen.

Politik

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen har i årevis fortalt om en handelstudenterhue, som det viser sig, at han aldrig har haft.

Siden 2001 har den konservative toppolitiker, der i dag er EU-politiker, skrevet på sit cv, at han har en Højere Handelseksamen. Men B.T. kan i dag afsløre, at Bendt Bendtsen aldrig har været tilmeldt uddannelsen som handelsstudent, men udelukkende taget to af fag fra uddannelsen på aftenskole på Tietgenskolen i Odense.

Oplysningerne om den manglende handelsuddannelse bliver bekræftet af Den Konservative Pressetjeneste.

Uvist hvilke fag han har taget
Direktøren for Tietgenskolen i Odense vil ikke oplyse, hvilken uddannelse Bendt Bendtsen har taget på skolen, men siger generelt:

»Hvis man kun har taget et enkeltfag på aftenskole, så har man ikke en højere handelseksamen, så har man udelukkende enkeltfag«, siger Peter Enevold til B.T.

I alle årene som Økonomi- og Erhvervsminister oplyste ministeriet på hjemmesiden, at Bendt Bendtsen havde en 'Højere Handelseksamen' og i dag er oplysningen om uddannelsen, som han altså aldrig har gennemført, nævnt i Bendt Bendtsen c.v. hos både Folketinget, EU-parlamentet og Det Konservative Folkeparti.

Andre har også pyntet deres CV
Det er i øvrigt ikke første gang, at en politiker er taget i at overdrive sine meritter. I 2001 blev den radikale udviklingsminister Anita Bay Bundegaard taget i at bryste sig af en uddannelse, hun aldrig havde afsluttet. Hun er i dag kulturredaktør på Politiken.

B.T. har talt med tre rekrutteringsfirmaer, der alle kalder sådanne sager yderst alvorlige.

»Hvis man lyver om sin uddannelse, kan man spørge, hvad personen ellers lyver om. Både politikere og erhvervsfolk lever jo af troværdighed«, siger Rikke Pihl, der er partner i rekrutteringsfirmaet Laigaard & Partners.

Problemer med hver tredje cv
Ifølge nordisk direktør for jobsiden StepStone, er den gal med cirka hver tredje CV.

»Det er typisk mindre ting. Løgn med uddannelsen ser jeg sjældent, og har folk ikke den ph.d., som de siger, så ryger de udB, siger Morten Heunig B.T.

Bendt Bendtsen oplyser til B.T. gennem sin sekretær i Bruxelles, at han »ingen kommentarer har«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden