Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: BORBERG THOMAS
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naser Khader forlader Trykkefrihedsselskabet

Den konservative politiker kan ikke længere stå inde for Lars Hedegaard og co.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naser Khader forlader Trykkefrihedsselskabet.

Det siger han til politiken.dk, efter at Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, har udtalt, at muslimer lyver efter forgodtbefindende, voldtager deres børn og i øvrigt føler sig i deres gode ret til massevoldtægter af skandinaviske piger.

LÆS OGSÅ

Tidligere i dag sagde Naser Khader til politiken.dk, at han kræver at Lars Hedegaard tager afstand til sine synspunkter, hvis Khader stadig skal associere sig med Trykkefrihedsselskabet.

Siden er der kommet en pressemeddelelse, men den er ikke god nok, siger Khader.

»Han prøver at nuancere, men jeg synes ikke, det er godt nok. Vi er nødt til at skelne mellem islamisme og islam«, siger Khader (K).

Det er blevet en underafdeling af DF
Naser Khader tilføjer at han mener at der er brug for et trykkefrihedsselskab, men kræver at det bliver mere nuanceret og bredere politisk, før han vil have noget med det at gøre igen.

»Trykkefrihedsselskabet har udviklet sig til at være en underafdeling af Dansk Folkeparti, og det kan jeg ikke være med til. Så jeg går«, siger Khader.

»Jeg er chokeret over at Søren Espersen (DF) og Søren Krarup (DF) går ud og bakker hans oprindelige synspunkter op, altså de synspunkter Lars Hedegaard selv prøver at løbe fra. Det kan jeg ikke være med til«, siger han.

Khader: Jeg føler mig ramt
Politikeren har set hele videointerviewet på Snaphanen og køber ikke senere påstande om, at ytringerne ikke var møntet på alle muslimer.

»Når man siger 'muslimerne', er det meget generaliserende. Det er vigtigt at skelne mellem islamisme og Islam, og det er den skillelinje, han løber ind i. Jeg har sagt til Hedegaard, at jeg føler mig ramt, når han taler så generelt«, sagde Naser Khader tidligere.

Dengang ville han vente på Lars Hedegaards pressemeddelelse, før han tog endelig stilling til, hvorvidt han kunne blive i Trykkefrihedsselskabets rådgivende udvalg.

Præst: Det er Hedegaard eller mig

Pressemeddelelsen kom klokken 15:35, men indeholder ingen undskyldning, ifølge et andet medlem af Trykkerihedsselskabets rådgivende udvalg, Kathrine Lilleør.

DOKUMENTATION Se Lars Hedegaards pressemeddelelse her

»Han må gå som formand, hvis jeg skal blive ved med at være i den baggrundsgruppe. Når man i den grad opfordrer til 'hate speech', er det ikke Trykkefrihedsselskabets anliggende«, siger sognepræst og debattør Kathrine Lilleør.

Og det er Naser Khader altså enig i - men han vælger altså at gå i stedet for at presse på for et formandsskifte.

»Nu vil jeg bruge mine kræfter i Det Konservative Folkeparti for at få nuancer med i diskussionen, for vi skal bekæmpe islamismen - men det gør vi ikke ved at være så generaliserende«, siger Khader, som nu trækker sig fra selskabets rådgivende udvalg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden