Foto: BORBERG THOMAS
Politik

Naser Khader forlader Trykkefrihedsselskabet

Den konservative politiker kan ikke længere stå inde for Lars Hedegaard og co.

Politik

Naser Khader forlader Trykkefrihedsselskabet.

Det siger han til politiken.dk, efter at Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, har udtalt, at muslimer lyver efter forgodtbefindende, voldtager deres børn og i øvrigt føler sig i deres gode ret til massevoldtægter af skandinaviske piger.

LÆS OGSÅ

Tidligere i dag sagde Naser Khader til politiken.dk, at han kræver at Lars Hedegaard tager afstand til sine synspunkter, hvis Khader stadig skal associere sig med Trykkefrihedsselskabet.

Siden er der kommet en pressemeddelelse, men den er ikke god nok, siger Khader.

»Han prøver at nuancere, men jeg synes ikke, det er godt nok. Vi er nødt til at skelne mellem islamisme og islam«, siger Khader (K).

Det er blevet en underafdeling af DF
Naser Khader tilføjer at han mener at der er brug for et trykkefrihedsselskab, men kræver at det bliver mere nuanceret og bredere politisk, før han vil have noget med det at gøre igen.

»Trykkefrihedsselskabet har udviklet sig til at være en underafdeling af Dansk Folkeparti, og det kan jeg ikke være med til. Så jeg går«, siger Khader.

»Jeg er chokeret over at Søren Espersen (DF) og Søren Krarup (DF) går ud og bakker hans oprindelige synspunkter op, altså de synspunkter Lars Hedegaard selv prøver at løbe fra. Det kan jeg ikke være med til«, siger han.

Khader: Jeg føler mig ramt
Politikeren har set hele videointerviewet på Snaphanen og køber ikke senere påstande om, at ytringerne ikke var møntet på alle muslimer.

»Når man siger 'muslimerne', er det meget generaliserende. Det er vigtigt at skelne mellem islamisme og Islam, og det er den skillelinje, han løber ind i. Jeg har sagt til Hedegaard, at jeg føler mig ramt, når han taler så generelt«, sagde Naser Khader tidligere.

Dengang ville han vente på Lars Hedegaards pressemeddelelse, før han tog endelig stilling til, hvorvidt han kunne blive i Trykkefrihedsselskabets rådgivende udvalg.

Præst: Det er Hedegaard eller mig

Pressemeddelelsen kom klokken 15:35, men indeholder ingen undskyldning, ifølge et andet medlem af Trykkerihedsselskabets rådgivende udvalg, Kathrine Lilleør.

DOKUMENTATION Se Lars Hedegaards pressemeddelelse her

»Han må gå som formand, hvis jeg skal blive ved med at være i den baggrundsgruppe. Når man i den grad opfordrer til 'hate speech', er det ikke Trykkefrihedsselskabets anliggende«, siger sognepræst og debattør Kathrine Lilleør.

Og det er Naser Khader altså enig i - men han vælger altså at gå i stedet for at presse på for et formandsskifte.

»Nu vil jeg bruge mine kræfter i Det Konservative Folkeparti for at få nuancer med i diskussionen, for vi skal bekæmpe islamismen - men det gør vi ikke ved at være så generaliserende«, siger Khader, som nu trækker sig fra selskabets rådgivende udvalg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden