Foto: BORBERG THOMAS
Politik

Lene E.: Umuligt at forsvare Hedegaard

Lars Hedegaards nedsættende udtalelser om muslimer er ødelæggende, siger K's leder.

Politik

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, har skadet debatten om ytringsfrihed med sine nedsættende udtalelser om muslimer.

Det mener den konservative leder Lene Espersen. Lars Hedegaard blandt andet har sagt om muslimer, at 'de voldtager deres egne børn'.

Lene Espersen mener, at det 'er umuligt at forsvare, hvad han har sagt'.

»Det er meget ødelæggende for den diskussion, vi har om ytringsfrihed, at nogen benytter ytringsfriheden til at komme med ytringer, som efter min mening, er meget nedsættende over for den store gruppe af muslimer, som er fuldstændigt velintegrerede, og som aldrig kunne drømme om at opføre sig på anden måde end alle os andre lovlydige borgere«, siger Lene Espersen til Ritzau.

LÆS ARTIKEL

»Det er ødelæggende for Lars Hedegaards egen position som en, der skulle kæmpe for ytringsfriheden, fordi han mere kommer til at virke som en, der er negativ over for muslimer«, siger hun.

Den konservative leder bakker op om dem, der er holdt op med at samarbejde med Trykkefrihedsselskabet i protest mod udtalelserne fra Hedegaard, der faldt i en video på en blog. Lars Hedegaard har senere sagt, at hans kritik var rettet mod islams kvindesyn og ikke mod alle muslimer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce