Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Muslimer er dybt forfærdet over Langballes udtalelser

Jesper Langballes udtalelser om, at muslimske fædre slår deres døtre ihjel og lader onklerne voldtage dem, vækker voldsom bestyrtelse i Muslimernes Fællesråd.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingsmedlem Jesper Langballes (DF) forsvar for Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, samt yderligere angreb på muslimske fædre skaber voldsom vrede i muslimske kredse.

Således er Muslimernes Fællesråd »dybt forfærdet og rystet over«, at Jesper Langballe blandt andet mener, at »Lars Hedegaard ikke (skulle) have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt«.

LÆS ARTIKLEN

»Hans udtalelser er helt igennem vederstyggelige og kan intet formål tjene andet end en stigmatisering af muslimer«, skriver talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, i en pressemeddelelse.

Jesper Langballes fremfører sit angreb i et debatindlæg i Berlingske Tidende lørdag under overskriften 'Islams formørkede kvindesyn'.

Radikale: Langballe kaster gift

Også integrationskonsulent og medlem af Borgerrepræsentationen for De Radikale Manu Sareen lægger på det kraftigste afstand til Langballes udtalelser.

»DF og Jesper Langballe kaster gift i integrationsindsatsen i Danmark. Det er voldsomme generaliseringer, som i deres formuleringer prøver at virke som en kamp imod islam og kvindefrigørende. Det er snarere en kamp mod muslimer generelt og signalpolitik af værste skuffe«, skriver han i en pressemeddelelse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden