Muslimer er dybt forfærdet over Langballes udtalelser

Jesper Langballes udtalelser om, at muslimske fædre slår deres døtre ihjel og lader onklerne voldtage dem, vækker voldsom bestyrtelse i Muslimernes Fællesråd.

Politik

Folketingsmedlem Jesper Langballes (DF) forsvar for Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, samt yderligere angreb på muslimske fædre skaber voldsom vrede i muslimske kredse.

Således er Muslimernes Fællesråd »dybt forfærdet og rystet over«, at Jesper Langballe blandt andet mener, at »Lars Hedegaard ikke (skulle) have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt«.

LÆS ARTIKLEN

»Hans udtalelser er helt igennem vederstyggelige og kan intet formål tjene andet end en stigmatisering af muslimer«, skriver talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, i en pressemeddelelse.

Jesper Langballes fremfører sit angreb i et debatindlæg i Berlingske Tidende lørdag under overskriften 'Islams formørkede kvindesyn'.

Radikale: Langballe kaster gift

Også integrationskonsulent og medlem af Borgerrepræsentationen for De Radikale Manu Sareen lægger på det kraftigste afstand til Langballes udtalelser.

»DF og Jesper Langballe kaster gift i integrationsindsatsen i Danmark. Det er voldsomme generaliseringer, som i deres formuleringer prøver at virke som en kamp imod islam og kvindefrigørende. Det er snarere en kamp mod muslimer generelt og signalpolitik af værste skuffe«, skriver han i en pressemeddelelse.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce