Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: PR/PR
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF'er håner fortvivlet mor i mail

»Hvor dum har man lov at være?«, skriver DF'eren Kim Christiansen til fortvivlet mor.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anita Jakobsen troede, det var løgn, da hun modtog en mail fra folketingsmedlemmet Kim Christiansen (DF).

Mailen var et svar på et fortvivlet brev, som Anita Jakobsen havde sendt til flere folketingspolitikere, fordi hun følte, at hun var kommet i klemme i den nye forældreansvarslov.

Men lige præcis Kim Christiansens svar kunne hun godt have undværet.

»Hvor dum har man lov at være?«, skriver Kim Christiansen blandt andet i svaret til Anita Jakobsen, som er ked af, at hendes søn mod hendes vilje har samvær med faren.

Men der var ikke meget sympati at hente hos Dansk Folkepartis trafikordfører.

»Reelt er fejlen din .........OG TABEREN ER DET BARN DU HAR BRAGT TIL VERDEN....«, skriver Kim Christiansen i mailen til Anita Jakobsen.

Problemet er, at faren er muslim Christiansen mener nemlig slet ikke, sagen har noget at gøre med forældreansvarsloven, men i stedet handler om, at faren til hendes barn er muslim.

»Det er da klart, at når man har at gøre med så fremmedartede kulturer og opfattelser af ægteskabets stilling og fader- og moderroller, som vi har, når vi taler om muslimer, jamen, så kommer man i de her situationer«, siger Kim Christiansen til Information.

Avisen skriver i dag historien om korrespondancen mellem Christiansen og Jakobsen.

Moren ligger som hun har redt
Trafikordføreren kan også sagtens huske, at han skrev mailen til den fortvivlede mor, og svaret vil være samme, hvis hun spurgte igen i morgen.

»Vi ser det den ene gang efter den anden; kvinder der sidder og græder i dagspressen over, at deres børn er blevet taget til muslimske lande af fædrene,« siger Kim Christiansen og tilføjer, at Anita Jakobsen »ligger som hun har redt«:

»Vi må som politikere indstille os på, at vi ikke kan lovgive mod dumhed«, siger DF'eren til Information og understreger samtidig, at han opfatter sin mail som »pæn og høflig«.

»Jeg svarer hende da en lille smule skarpt, det vil jeg godt medgive. Men det er selvfølgelig for at åbne hendes øjne for, at det måske også er hende, der har fejlet. Jeg skriver med venlig hilsen og det hele«, siger Kim Christiansen.

Afsenderen kunne ikke være fra Folketinget
Anita Jakobsen syntes ikke, svaret var særlig høfligt.

Hun mener, det er modbydelig og grænseoverskridende.

»Han er hånende, racistisk og uprofessionel i sin måde at svare på, fordi han går over en personlig grænse, som jeg synes er uacceptabel. Da jeg modtog den, troede jeg ikke, den kunne være fra en folketingspolitiker«, siger hun til Information.

Men det var den. Og afsenderen står stadig helt ved sin holdning.

»Det er jo hverken os som politikere eller lovgivningen eller Statsamtets skyld. Det er ganske enkelt, fordi den mand tilsyneladende er havnet et helt forkert sted på jordkloden«, siger han til Information.

Gruppeformand: Islam er en svær størrelse
Avisen har dog også talt Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, der ikke er helt enig med sin trafikordfører.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg vil tage en snak med ham om det her. Han skal slet ikke diskutere, hvem hun har valgt at få barn sammen med«, siger Thulesen Dahl, der understreger, at sagen blot er endnu et eksempel på, at hele debatten om Islam er svær.

Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg vil tage en snak med ham om det her

»Når det handler om islam og islamisme, skal man holde tungen lige i munden og ikke begive sig ind på noget, der på nogen måde kan misforstås«, siger gruppeformanden for Dansk Folkeparti, der også tidligere på ugen kom i vælten på grund af Jesper Langballes udtalelser om muslimske forældre.

»..der er muslimske fædre, der... nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) — og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt«, skrev Jesper Langballe i en kronik i Berlingske Tidende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vil tage en snak med sin trafikordfører

Langballe valgte siden at undskylde sine udtalelser, som han godt kunne se, var uheldigt formuleret.

En undskyldning er måske også på vej fra Kim Christiansen; i hvert fald har gruppeformand Thulesen Dahl tænkt sig at tage en snak med Kim Christiansen.

Trafikordførerens svar er nemlig ifølge Thulesen Dahl ikke et udtryk for Dansk Folkepartis holdning.

»Folk må selv gøre op, hvem de ønsker at få børn sammen med. Det skal vi ikke blande os i,« siger gruppeformanden, der regner med, at én samtale vil være nok.

»Jeg kender ikke Kim Christiansen som én, der ikke forstår, hvad man siger til ham«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden