Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LIGESTILLING. Statsministeren snyder kvindelige statsansatte for milliarder, mener de radikale.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

LIGESTILLING. Statsministeren snyder kvindelige statsansatte for milliarder, mener de radikale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

R til alle statsansatte kvinder: Klag over jeres løn

Staten diskriminerer de kvindelige ansatte, mener de radikale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Der må ikke på grund af køn finde lønmæssig forskelsbehandling sted. Dette gælder både direkte forskelsbehandling og indirekte forskelsbehandling«.

Sådan lyder Ligelønslovens paragraf 1, og den overtrædes dagligt af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der snyder kvindelige statsansatte for milliarder.

Det mener de radikale, som nu opfordrer alle kvinder i den offentlige sektor til at klage til Klagenævnet for Ligebehandling over deres løn.

ANALYSE

Statsansatte mænd får typisk en højere løn end kvinder for det samme arbejde, og det skal der nu gøres op med, mener ligestillingsordfører Lone Dybkjær.

»Det er hul i hovedet, at der er så stor forskel på mænd og kvinders løn. Det handler jo om milliarder. Ligestillingsministeren bliver ganske enkelt nødt til at komme i gang«, siger hun.

»Derfor opfordrer jeg kvinderne til at klage over deres løn. Det kan nemlig kun være én grund til lønforskellen, og det er diskrimination«.

Det kan nemlig kun være én grund til lønforskellen, og det er diskrimination

Vil have ligestillingsministeren ind i sagen

De radikale har regnet sig frem til, at mænd ansat af staten i gennemsnit tjener godt 3.000 kroner mere om måneden end deres kvindelige kolleger. Og for de godt 25.000 højtuddannede kvinder i det offentlige gælder det, at de i gennemsnit får 4.100 kroner mindre om måneden for deres arbejde end mændene.

»Løngabet skal gøre meget mindre. Lykke Friis (ligestillingsminister (V), red.) kunne jo passende starte til forårets decentrale lønforhandlinger«, siger Lone Dybkjær.

LÆS ARTIKEL

Men de radikale sparker til en sag, som der er fint styr på, mener ligestillingsordfører Pia Adelsteen (DF).

»Det er noget værre vrøvl. I hele den offentlige sektor får mænd og kvinder altså lige løn for lige arbejde. Ellers ville kvinderne vel anlægge en sag. Der kan selvfølgelig være arbejdsmæssige forskelle, der gør at lønnen varierer, men jeg tror simpelthen ikke på, at mænd generelt får mere for det samme arbejde«, siger hun.

De radikale mener, at det må være en opgave for ligestillingsministeren at registrere omfanget af klager.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden