Kjærsgaard følges konstant af livvagter

Pia Kjærsgaard har tidligere været udsat for trusler og beskyttes konstant af PET.

Politik

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, er sammen med en håndfuld andre politikere konstant omgivet af livvagter fra PET, når hun bevæger sig rundt i offentligheden.

Og for Pia Kjærsgaard har der flere gange været brug for beskyttelse i forbindelse med overfald og trusler.

Således er hun tidligere blevet overfaldet på Nørrebro, og i 2001 måtte politiet bringe hende i sikkerhed i forbindelse med et årsmøde i Flensborg.

Følgende trusler mod Pia Kjærsgaard er tidligere kommet til offentlighedens kendskab:

24. marts 1998: Pia Kjærsgaard blev overfaldet og forfulgt af en gruppe autonome på Nørrebro i København. Hun søgte tilflugt i en bank på Nørrebrogade. Herfra blev hun eskorteret bort af politiet i en af deres mandskabsvogne. Der blev kastet tomater, sten mm. mod bankens facade.

9. juni 2001

Pia Kjærsgaard (DF) var som folketingsmedlem inviteret til det danske mindretals årsmøder i Flensborg, og under optoget blev hun omringet af en snes medlemmer fra en bevægelse, der kalder sig Antifascistisk Aktion.

Kjærsgaard blev nervøs, og politiet fik bragt hende i sikkerhed i en guldsmedeforretning.

Den 9. november 2002: Pia Kjærsgaard følte sig så truet af en kvinde i Holbergsgade i det indre København, at hun trak en peberspray op af tasken og truede kvinden med den. Episoden førte til, at DF-politikeren fik en bøde på 3.000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse.

Research: Politikens Bibliotek og Ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce