Stop! Socialdemokraterne bryder med skattestoppet. »Vi har sagt klart og tydeligt, at der er brug for flere indtægter«, siger Helle Thorning-Schmidtd. (Arkivfoto)
Foto: Per Folkver (arkiv)

Stop! Socialdemokraterne bryder med skattestoppet. »Vi har sagt klart og tydeligt, at der er brug for flere indtægter«, siger Helle Thorning-Schmidtd. (Arkivfoto)

Politik

S udfordrer Løkkes skattestop

S er parat til at kræve mere ind i skat for at undgå nedskæringer.

Politik

Socialdemokraterne lægger nu op til åben krig med regeringen om den økonomiske politik. Efter flere år med skattestop er partileder Helle Thorning-Schmidt klar til at gøre op med skattestoppet.

Pengene fra øgede de skatteindtægter skal bruges til at undgå store besparelser på velfærden, siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News.

»Vi har brudt med skattestoppet. Vi har sagt klart og tydeligt, at der er brug for flere indtægter«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun lover samtidig, at Socialdemokraterne og SF om kort tid vil fremlægge en økonomisk plan.

»Om nogen tid lægger vi præcist frem, hvordan vi rydder op i det hul regeringen har skabt. Vi vil fortælle, hvordan vi skaffer 24 mia. kr., uden det går ud over kernevelfærd«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Flere penge til kommunerne Den socialdemokratiske ledelsen er sammen med regeringen på vej til top-møde i Kommunernes Landsforening i Aalborg. Her skal blandt andet de kommunale budgetter diskuters.

I en ny sekspunktsplan lover Socialdemokraterne og SF kommunerne både flere penge og mere frihed til at løse deres opgaver.

»Vi tilbyder kommunerne et nyt partnerskab for velfærd«, siger S-formand Helle Thorning-Schmidt.

Udgangspunktet for S-SF-planen er en blank afvisning af regeringens bebudede nulvækst i kommunerne.

Skattestoppet er dog urokkeligt

Skattestoppet er dog urokkeligt, uanset hvad der sker med økonomien.

Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast, efter at nationalbankdirektør Nils Bernstein i et bemærkelsesværdigt hårdt angreb på regeringens økonomiske politik i går meldte ud, at skattestoppet ikke kan overleve.

Nationalbankdirektøren tror ikke længere på, at regeringen kan holde de offentlige udgifter nede og finde de milliardbesparelser, der er nødvendige for at bringe balance i statens husholdningsbudget.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden